Přemysl Krbec se narodil 28. ledna 1940 v Litovli. Přemysl Krbec je posledním českým gymnastou, který vybojoval titul Mistra světa ve sportovní gymnastice. Titul získal na přeskoku na MS 1962 v Praze. Byl členem československého družstva mužů, které získalo v Praze bronzové medaile. Svůj triumf na přeskoku zopakoval v témže  roce na ME v Bělehradu.

Přemysl Krbec je také účastníkem OH 1964 v Tokiu, kde startoval jako člen československého družstva sportovních gymnastů, které obsadilo v soutěži družstev 6. místo.

Na Mistrovství Československa vystoupil 4x na stupínek nejvyšší. 

Výše uvedené úspěchy jsou jen ty nejvýznamnější z celé řady dalších, na které dosáhl jako dlouholetý člen reprezentačních výběrů Československa na řadě vrcholných mezinárodních soutěží v době "zlaté éry" českolovenské sportovní gymnastiky.  

Přemysl Krbec je znám také jako zakladatel a umělecký vedoucí populární gymnastické skupiny Revmatici, s níž účinkoval nejen na celé řadě kulturních a společenských akcích pro veřejnost,  ale také v hudebně-zábavných pořadech Československé televize.

Oslavenci přejeme pevné zdraví, rodinnou pohodu v kruhu svých nejbližších a životní elán do dalších let.

-cgf-