3.12. 22.00-----------

Předposlední den 13. Mistrovství Evropy TeamGym se konalo finále juniorských kategorií, kde se již tradičně o medailové pozice utkali Skandinávské tými a Velká Británie.
Mezi šest nejlepších týmů děvčat se vůbec poprvé probojovaly i naše juniorky, které obsadily krásné 5.místo.
V sobotu se můžeme těšit na velké finále toho nejlepšího ze seniorských kategorií, které začíná od 14:00 (SEČ) závodem mix týmů, po kterém následují ženy a celé ME uzavře závod mužů v 18 hodin.

 

2.12. 21:00-----------

Ve čtvrtek se mezi seniorskými týmy představilo i naše družtvo žen, jejich výkon tentokrát na finále nestačil a holky nakonec skončily v těsném závěsu za Rakouským týmem, se kterým do poslední chvíle bojovaly.
Po prvních dvou disciplínách (trampolíně a pohybové skladbě), které zacvičily poměrně dobře, se na akrobacii bohužel nevyvarovaly některých chyb a tak v celkovém výsledku obsadily 7. místo.
I tak jim patří dík, že se popraly s nelehkou situací způsobenou zdravotními komplikacemi či zraněními v posledních týdnech přípravy i během ME a nakonec celý závod zvládly!

 

 

1.12. 21:00-----------

Dnes odpoledne se v Portugalsku konala kvalifikace juniorských kategorií.

Naše děvčata začínala svůj závod akrobacií, kde se jim podařilo získat rovnou druhou nejvyšší známku za provedení (7.750 b.) hned za jednoznačně nejlepším švédským týmem (8.000 b.).

Poté následovala trampolína, kterou opět zvládly bez větších chyb a zaznamenaly tak veliký úspěch v podobě všech 36-ti odvičených řad/skoků bez pádu!

Své dnešní vystoupení zakončily povedenou pohybovou skladbou a v celkovém součtu získaly 45.750 což je skoro o 3 body více než na minulém ME. Úspěch je o to větší zejména proto, že se pro více než polovinu závodnic jednalo o první Mistrovství Evropy v jejich kariéře a i přes nelehké tréninkové podmínky v době pandemie dokázaly podat tak skvělý výkon.

Na juniorky se tedy můžeme těšit i v pátečním finále  od 17:15 hod (SEČ).

Ještě jednou holkám moc gratulujeme a děkujeme trenérům, že své závodnice dokázali takto připravit !!!

 

------------------------ 

Ve středu 1.12. od 15:30 hod (16:30 hod SEČ) začíná v portugalském Guimarães Mistrovství Evropy TeamGym 2021. Program začíná slavnostním zahájení, po kterém následuje kvalifikace mužských, ženských a smíšených a juniorských týmů.

Za Českou republiku se nám v 17:30 hod (18:30 hod SEČ) představí reprezentační tým juniorek, ve složení: Vanda GŘESOVÁ, Eliška KOLDOVÁ, Šárka POSPÍŠILOVÁ, Martina PLUHÁČKOVÁ, Karolína RAUSOVÁ, Eliška SEDLÁKOVÁ, Adéla ŠRITTEROVÁ, Klára ŠTĚPÁNKOVÁ, Agáta VAŠUTOVÁ, Štěpánka VONDRÁČKOVÁ, Veronika PUČELÍKOVÁ a Kateřina BEHÚNOVÁ.

O den později, ve čtvrtek 2.12. budeme moci sledovat náš ženský seniorský tým ve složení: Kristina GŘESOVÁ, Markéta HORÁKOVÁ, Barbora HOŠKOVÁ, Jorika KEJNOVSKÁ, Tereza MELOUNOVÁ, Natálie MOLÁČKOVÁ, Karolína NÁDVORNÍKOVÁ, Markéta PAVLOVSKÁ, Eliška SCHENKOVÁ, Anna SCHRÖTEROVÁ, Karla ADAMÍKOVÁ a Lucie KOJECKÁ

O oba týmy se přímo na ME starají trenéři ve složení John-Erik Salte, Michal Říšský a Šárka Pečenková. Kristýna Čermáková, autorka choreografie pohybové skladby, která více než půl roku připravovala juniorský a seniorský tým, nakonec bohužel ze zdravotních důvodů nemohla odcestovat, ale věříme že její kolegové jí v Portugalsku dobře zastoupí.

 

29.11. 17:00-----------

Po závěrečném víkendovém soustředění v Praze se dnes v poledne oba týmy v doprovodu trenérů odebraly na letiště Václava Havla. Od tud je čeká dlouhá cesta do portugalského městečka Fafe kde je naše výprava ubytována.

Zítra (v úterý) od půl dvanácté (12:30 hod SEČ) můžete našim juniorkám držet palce, aby se jim na úvodním tréninku dařilo v prostřetí guimarãešské MULTIUSOS Arény.

 

Video záznamy:

Juniorky - kvalifikace - akrobacie

Juniorky - kvalifikace - trampolína

Juniorky - kvalifikace - pohybová skladba

Seniorky - kvalifikace - trampolina

Seniorky - kvalifikace - pohybová skladba

Seniorky - kvalifikace - akrobacie

Juniorky - finále - pohybová skladba

Juniorky - finále - akrobacie

Juniorky - finále - trampolína

 

 
on-line výsledkywww.smartscoring.com