Dnes slaví významné životní jubileum Miluše Nekvasilová. Je to již 75 let, co přišla na tento svět...

Většina gymnastické rodiny ji zná jako „Mímu“. Znají ji nejen z řady významných funkcí, které za svou dlouholetou gymnastickou karieru zastávala. Se sportovní gymnastikou začínala jako spousta jiných v tehdejší době. Po ukončení své závodní kariéry "přesedlala"  na trenérskou roli. Postupně se vypracovala na výbornou trenérku mládežnických a juniorských kategorií, která vyústila ve funkci reprezentační trenérky juniorek. Působila také jako předsedkyně Technické komise sportovní gymnastiky žen a jako rozhodčí a to i na mezinárodní scéně jako uznávaná mezinárodní rozhodčí.  

Po ukončení trenérské kariéry pracovala dlouhá léta v tandemu s Maruškou Kalašovou na sekretariátu České gymnastické federace. Po odchodu do důchodu zůstala sportovní gymnastice věrna a potkávali jsme se s ní v nejen v roli rozhodčí, ale také v roli moderátorky řady gymnastických akcí.  Naše "Míma" projevuje svůj zájem o gymnastické dění i v této nelehké době.

Přejeme ji ze srdce pevné zdraví, spokojenost, hodně životní pohody a radosti v kruhu rodiny se svými vnoučaty a věříme, že se s ní letos budeme moci potkat na některé z gymnastických akcí pořádaných Českou gymnastickou federací.

Tým České gymnastické federace