Reprezentační výběry gymnastického aerobiku mají na programu v první polovině roku 2021 hned několik závodů. Již v příštím týdnu proběhne rakouský online závod, kde budou hodnocena zaslaná videa soutěžních sestav, a hned poté se naší sportovci vydají na mezinárodní závod v Egyptě.

Příprava na závody a cestování v dnešní době nejsou jednoduchý úkol. O to víc držíme palce zástupcům klubů z Aerobic Professional  Znojmo, Corridoor, Pro Fitness Praha a BK Otrokovice na jejich cestě do Káhiry.

Z důvodu nedostatku příležitostí k poměření sil našich závodníků a závodnic požádala Technická komise gymnastického aerobiku ČGF prostřednictvím Národní sportovní agentury o výjimku Ministerstva zdravotnictví pro uspořádání Nominačního závodu pro Mistroství světa a Světový závod věkových skupin (WAGC), které proběhnou ve druhé polovině května v Baku (AZE). 

Naše poděkování patří všem klubům, které na svých sociálních sítích pomáhají motivovat hlavně nejmenší sportovce a zveřejňují tipy na tréninky doma i venku.

Přejeme zdraví a pevnou vůli všem sportovcům, jejich rodičům a trenérům.

 

Seznam závodů v prvním pololetí roku 2021:

5.4. Online závod "Digital Austrian Aerobic Gymnastics Cup" (AUT)

8.–10.4. Mezinárodní závod "Egyptian Pharaohs Cup, Káhira (EGY)

17.4. Nominační závod na MS a WAGC, Praha

21.–23.5. Světový závod věkových skupin (WAGC), Baku (AZE)

27.–29.5. Mistrovství světa, Baku (AZE)

12.–13.6. Eisenberg Open Cup (GER)

25.–27.6. Czech Aerobic Open / MČR, Praha