Součástí početné výpravy bylI jak ostřílení závodníci, tak i úplní nováčci na takto prestižním závodu. Díky ázerbájdžánské organizaci byl tento zážitek pro všechny příjemný, bez komplikací a v přátelské atmosféře.

Závodníci absolvovali dva pódiové tréninky a poté už je čekala kvalifikační kola. Hned první den jako první zástupce české výpravy na závodní plochu nastoupila juniorka Sabina Juránková a skvělým výkonem si zajistila známku 19, 050 bodů, která v celkovém hodnocení znamenala 11. místo, pouhé 2 desetiny od finálové osmičky. Hned vzápětí se v závodu poprvé objevil Matěj Ševčík v kategorii AG1 muži. V silné konkurenci obsadil 11. místo se známkou 16, 100 bodů. Mezi svými konkurenty se rozhodně neztratil a je velkým příslibem do budoucna.

Dalším příjemným překvapením z řad „nováčků“ bylo AG1 trio ve složení Fabiková, Fryaufová, Jakubcová. Děvčata zacvičila velice povedenou a čistou sestavu, za kterou byla ohodnocena 17, 450 body a získala 12. místo. Druhá juniorka v pořadí, Kateřina Paulíková nastoupila do závodu s obnoveným zraněním z rozcvičení a svou sestavu předvedla velmi limitovaně, avšak se ctí. Druhé AG1 trio ve složení Ševčík, Urválková, Uchytilová se bohužel nevyhnulo chybám a ze závodu si odváží 15, 900 bodů, 16. místo a cenné zkušenosti.

Po zranění Kateřiny Paulíkové nebylo jasné, zda zvládne nastoupit do závodu juniorských trií. Společně s děvčaty Bláhovou a Kropáčkovou se však nenechaly „rozhodit“ a za dané situace předvedly velmi povedenou sestavu, za kterou od poroty získaly 17, 500 bodů a 13. místo. Další juniorské trio ve složení Dvořáková, Wienerová, Volhejnová bohužel nepředvedlo své maximum, které jsme mohli vidět v trénincích a skončilo na 14. místě se známkou 16, 350 bodů. Další ve startovním pořadí byl AG1 pár Urválkové se Ševčíkem, kteří sice rozsvítili závodní plochu, ale kvůli chybám obsadili 10. místo se známkou 14, 900 bodů.

Druhý kvalifikační den se představily kategorie AG1 jednotlivkyně a juniorská skupina.  Jednotlivkyně Aneta Blechová a Natali Fučíková lehce podlehly tlaku obrovské haly a dopustily se drobných chyb. Aneta Blechová se umístila na 18. příčce s 16, 850 body a Natali Fučíková obsadila 17. místo se 17, 000 body. O závěrečné představení naší reprezentace se postarala juniorská skupina ve složení Bláhová, Kropáčková, Brožová, Fosterová, Řezáčová. Ani děvčatům se nepodařilo vybojovat postup do finále a odváží si 9. místo a známku 17, 050 bodů.

Děkujeme všem závodníkům, trenérům a rozhodčím za reprezentaci a všem, kteří fandili, za podporu.