Skvělý úspěch na závodu Světového poháru v Osijeku zaznamenala Dominika Ponížilová (TJ Prostějov), která si kvalitním výkonem ve čtvrteční kvalifikaci zajistila účast ve finále přeskoku, kde si dvěma vyrovnanými skoky vybojovala úžasnou bronzovou medaili. Velká gratulace patří Dominice i její osobní trenérce Veronice Lukášové.

První zkušenosti v závodech Světového poháru sbíraly také Lucie Trnková (T.J. Sokol Brno I) a Natálie Brabcová (TJ Bohemians Praha). Lucce uteklo finále na prostných o pouhou jednu desetinu bodu. Natálie bojovala v kvalifikaci na kladině a prostných. 

Ondřej Kalný si veze z finále na prostných 5. místo. S osobním trenérem Jaromírem Labonkem doufali, že když půjde všechno tak jak má, tak by to mohlo "zacinkat". Nevadí, snad někdy příště. Ondra si, ale v Osijeku získal řadu cenných "skalpů", např. famózního španělského gymnasty Zapaty nebo Izraelců Dolgopjatyho a Šatylova. 

Na přeskoku se v Osijeku Kalnému v kvalifikaci nedařilo. Pád pří obou skocích ukončil sny o postupu do finále na jeho v současné době nejsilnějším nářadí.

V Osijeku se představil také David Jessen, u kterého se čím dál tím více rýsuje možnost účasti na OH v Tokiu. Na Davidově výkonu se zřejmě částečně podepsala skutečnost, že do Evropy přiletěl z amerického kontinentu v pondělí a hned následující den ráno cestoval do Osijeku. Na koni našíř chyboval, únava byla znát. David se představil ještě na hrazdě, kde obsadil velice lichotivé 11. místo

Svou premiéru na světovém závodě mezi dospělými si odbyl Jonáš Běhal (T.J. Sokol Brno) na hrazdě. Nervozita se na jeho výkonech projevila. Je to však cenná zkušenost do budocích závodů.

Zklamaný asi bude Radomír Sliž (TJ TŽ Třinec). Zvýšil obtížnost své sestavy na koni našíř, ale v Osijeku neměl bohužel svůj den.

Zítra je v Osijeku na programu finále mužů na kruzích, přeskoku a hrazdě. Ženy budou bojovat ve finále o medaile na kladině a prostných. V žádném z těchto finále nemá česká sportovní gymnastika zastoupení. 

Všem naším reprezentantům za předvedené výkony. Díky patří jejich osobním trenérkám a trenérům, kteří mají na jejich výkonech také značný podíla a nemůžeme zapomenou ani naše rozhodčí  (Petra Kailová a Martin Uhlíř) bez kterých by soutěže neproběhly : -)

Těšíme se za dva týdny na Mistrovství České republiky v Brně na další skvělé gymnastické výkony.