Ve věku necelých 49 let nás v sobotu 19. června 2021 po dlouhé, těžké nemoci navždy opustila Blanka Michalková, trenérka, rozhodčí a duše oddílu Trampolíny Litoměřice.

Blanka začínala se sportem už v útlém věku v gymnastickém oddíle v Roudnici nad Labem, po přestěhování do Litoměřic přechází do oddílu gymnastiky a skoků na trampolíně Sokola Pokratice. Skákání na trampolíně jí učarovalo a pod vedením trenéra Vítězslava Michalka úspěšně reprezentovala svůj oddíl na republikových soutěžích ve skocích na trampolíně, včetně juniorských a seniorských mistrovstvích a přeborů republiky. Vrcholu své sportovní výkonnosti dosahuje na přelomu 80. a 90. let.

Po přestávce ve své sportovní činnosti se na přelomu tisíciletí opět vrací do Litoměřic a k trampolínovému sportu jako trenérka a cvičitelka, na závodech působí také jako rozhodčí.

Blanka postupně v rámci litoměřického oddílu skoků na trampolíně hraje stále výrazněji jak roli trenérky, tak i roli organizátorky.  Významně zapojuje do činnosti klubu rodiče dětí, organizuje víkendová setkání rodičů i letní sportovní soustředění pro členy oddílu.
Postupně zajišťuje i účast klubu na zahraničních soutěžích. Podílí se také na pořádání závodů v Litoměřicích, na znovuvytvoření sekce zaměřené na sportovní gymnastiku a cvičení malých dětí.
Zejména díky jejímu impulsu se někteří členové klubu kolem věnují také novým gymnastickým disciplínám parkour a teamgym. Z úspěšného občasného setkávání současných i bývalých členů oddílu spoluvytváří každoroční ples. Trampolínovému sportu se úspěšně a dlouhodobě věnují i oba její synové Aleš a Adam.

Velká energie vkládaná do oddílu skoků na trampolíně v Litoměřicích přináší Blance četné radostné chvíle. Radost z práce s dětmi, radost ze setkávání s dalšími lidmi kolem trampolínového sportu, radost i v podobě sportovních úspěchů svých svěřenců, kdy například na Mistrovství České republiky žactva konaném v Litoměřicích získávají závodníci pořadatelského oddílu zářivých 9 medailí.

Radost z práce v oddílu je pro ni bezesporu posilou v dlouholetém boji s těžkou nemocí. I přes tuhý odpor, usilovnou vitalitu a obdivuhodný optimizmus ale Blanka tento nerovný souboj bohužel prohrává.

Blanka Michalková svůj život naplnila různorodou a houževnatou prací. Její předčasný odchod je velkou ztrátou nejen pro litoměřický oddíl, ale i pro celý český trampolínový sport.

 

Čest její památce!