V pondělí 9. srpna odletěly české sportovní gymnastky do Finska na letní tréninkový kemp pořádaný European Gymnastics.  Elen Strculová s trenérkou Anetou Moryskovou letěly do Helsinek z Prahy přes Amsterdam a "ostravská skupinka" ve složení Ellea Švrčková, Aneta Volná a Johana Vrátná s trenérkami Kateřinou Pavlasovou a Klárou Pumanovou letěly z blízkého Krakova přes Mnichov. Obě skupinky se potkaly na helsinském letišti odkud pokračovaly vlakem na nádraží v Senkäjoki a pak do Olympijského tréninkového centra v Kuortane.
 
Česká gymnastická federace mohla do Finska vyslat dvě gymnastky a dvě trenérky. Protože nebyla naplněna kapacita mohly odcestovat do Kuortane navíc dalšé dvě gymastky T.J. Sokol Moravská Ostrava se svou trenérkou.
 
Česká gymnastická federace hradí náklady související s účastí dvou gymnastek a jejich osobní trenérek, které byly vybrány z řad zájemců o účast Technickou komisí sportovní gymnastiky žen.  
 
České gymnastické naděje absolvují během desetí dnů za asistence zkušených lektorů řadu gymnastických a baletních tréninků společně  s gymnastkami dalších evropských zemí.
 
Poznatky a zkušenosti získané na místě českými trenérkami budou předány zájemcům na připravovaném semináři, který se uskuteční do konce roku 2021. 
 
????????????????????????????