Přemysl Krbec nás opustil dnes ráno ve svých 81. letech. Byl posledním žijícím českým držitelem titulu Mistra světa ve sportovní gymnastice mužů, který vybojoval na přeskoku na MS 1962 v Praze.   

Přemysl Krbec se narodil 28. ledna 1940 v Litovli. Kromě titulu Mistra světa na přeskoku vybojoval na MS 1962 v Praze také bronzovou medaili jako člen československého družstva mužů. Svůj triumf na přeskoku zopakoval v témže roce na ME v Bělehradu.

Přemysl Krbec byl rovněž účastníkem OH 1964 v Tokiu, kde startoval jako člen československého družstva sportovních gymnastů, které obsadilo v soutěži družstev 6. místo.

Na Mistrovství Československa vystoupil ve své gymnastické sportovní kariéře 4x na stupínek nejvyšší. 

Výše uvedené úspěchy jsou jen ty nejvýznamnější z celé řady dalších, na které dosáhl jako dlouholetý člen reprezentačních výběrů Československa na řadě vrcholných mezinárodních soutěží v době "zlaté éry" českolovenské sportovní gymnastiky.  

Přemysl Krbec byl znám také jako zakladatel a umělecký vedoucí populární gymnastické skupiny Revmatici, s níž účinkoval nejen na celé řadě kulturních a společenských akcích pro veřejnost,  ale také v hudebně-zábavných pořadech Československé televize.

Přemysl Krbec zůstane v našich myslích, vzpomínkách a našich srdcích.

Čest jeho památce ...