Aktualizace: 21.10.2021
Tak kvalifikaci na MS mají za sebou i naši muži. Celý šestiboj šel pouze Franta Černý, který podal solidní výkon, bez větších chyb a se ziskem 72.932b obsadil celkové 47. místo. Výsledky zde: https://live.gymnastics.sport/live/16634/mensqual.php?app=aa

Radek Sliž absolvoval pouze koně na šíř, kde se ziskem 12.566b obsadil celkové 56. místo. Výsledky zde: https://live.gymnastics.sport/live/16634/mensqual.php?app=ph
 
Ondra Kalný šel Akrobu a Přeskok, kde bohužel vyšlápl mimo, což ho stálo lepší umístnění. Získal v součtu 2 skoků 13.999b a obsadli 26. místo. Výsledky zde: https://live.gymnastics.sport/live/16634/mensqual.php?app=vt. Akroba pro něj dopadla lépe a se ziskem 14.200b obsadil hezké 14. místo. Výsledky zde: https://live.gymnastics.sport/live/16634/mensqual.php?app=fx. Bylo to jeho první MS v mužich, tak držíme palce do budoucna.
 
Všem děkujeme, i Dominice a trenérům, rozhodčím, fyzio za reprezentaci ČR a české gymnastiky. 

---------------------------------------------------------------------- 

Aktualizace: 20.10.2021
Dominika Ponížilová včera v japonském Kitakyushu absolvovala jako jediná z Češek svůj kvalifikační čtyřboj. Po odstoupení litevské závodnice, nakonec Dominika nastoupila na nářadí ve své skupině sama. Úvodní přeskok se nepodařil dle představ a na bradlech pak bohužel následoval pád. Po nemalých organizačních a technických zmatcích, které tento sled provázely, již na dalších nářadích předvedla výkon bez větších chyb. V celkovém součtu pak obsadila 44. místo.
Děkujeme všem, kteří Domku alespoň na dálku podporovali a fandili.

----------------------------------------------------------------------

v úterý 12.10. odletěla reprezentace CZE na letošní MS v Japonsku. Celkem 10 lidí. 3 závodníci SGM, 1 závodnice SGŽ, 3 rozhodčí, 2 trenéři a 1 fyzioterapeut.

za SGM nás reprezentují:
- Ondřej Kalný (přeskok, akroba)

- František Černý (šestiboj)
- Radomír Sliž (kůň na šíř)

trenér: Jaromír Labonek

za SGŽ nás repreztuje:
- Dominika Ponížilová (čtyřboj)

trenérka: Veronika Lukášová

Rozhodčí: Pavla Varmužková a Libor Drábek
Fyzio: Jan Pokorný

???? Naši gymnasté mají již za sebou tréninky i pódiaky na letošním MS v Japonsku. Všichni předvedli solidní výkony, tak jim pojďme na dálku držet palce.

Jako první se představí Dominika Ponížilová v úterý 19. října v 9.45 hodin japonského času a Ondřej Kalný, František Černý a Radomír Sliž ve středu 20. října v 17.20 hodin japonského času.

Pozn.: v Kitakyushu je o 7 hodin více ...

 

sportovní gymnastika mužů, sportovní gymnastika žen
 18.10.-24.10.2021
 pořadatel: Kitakjušu (JPN)