RNDr. Jan Nitka - v jeho osobě odchází nejen milý kolega z fakulty, skvělý a zkušený trenér, zakladatel oddílu gymnastiky pod klubem SK UP a družstva Teamgym, nestor olomoucké gymnastiky, ale hlavně kráčející optimismus a vtělená dobrá nálada.

Každému  studentovi, který mu “prošel rukama”, zůstala pevně vtištěná spousta “hlášek”, kterými zpestřoval svůj beztoho neotřelý didaktický přístup. Nenechá nás na něj zapomenout ani po letech, kdy už jsme všichni také pedagogy, trenéry nebo rodiči.

Pro většinu z nás, jeho kolegů z “Hynaisky”, je neuvěřitelná představa, že tu není a nebude. Prostě tu vždycky byl, nahlédl do tělocvičny, pobavil nějakým nekorektním vtipem, zajímal se stále o dění na fakultě a na katedře. Ve svém  proslulém “kutlošku” prodával studentům i učitelům nejen sportovní zboží všeho druhu, ale někdy také ovoce ze své rozlehlé zahrady v Tršicích, o kterou i v pokročilém věku pečoval.

Ve stále častěji negativním světě s Honzou ztrácíme (kromě jiného) trochu toho pozitivního pohledu na svět, přístupu s vtipem a nadhledem. Prostě - bude to pro nás trochu smutnější svět, než jaký býval s ním.

ZDROJ ČLÁNKU: Univerzita Palackého v Olomouci, Fakulta tělesné kultury
https://ftk.upol.cz/nc/zprava/clanek/rozlouceni-s-kolegou/?fbclid=IwAR31kBcqy6B4Gx38xd-r6X26_z-KBWs4u0F4LzGSBi9j67GkAlVZdrY1Ehk