S bolestí v srdci oznamujeme, že nás v neděli 6. února navždy opustil po dlouhénemoci František Borek, trenér sportovní gymnastiky žen.

Původně Franta hrál fotbal, chytal za tehdy druholigovou Příbram. Ke gymnastice se dostal se svoji dcerou v roce 1980 v Meteoru Praha, kde chyběli trenéři, a Franta
začal s tréninkem pomáhat. Později se této činnosti začal věnovat naplno.Gymnastiku měl jako koníčka, svoji původní profesi nástrojaře neopustil. Navštěvoval školení trenérů a zvyšoval si kvalifikaci. Později přešel do TJ Slovan Praha. 

Podařilo se mu vychovat několik generací nových gymnastek, s nimiž slavil řadu úspěchů hlavně na regionální úrovni. Mnoho z nich byly Přebornicemi Prahy v jednotlivkyních i ve družstvech a i další obsazovaly medailové pozice. I na Mistrovství republiky se jeho svěřenkyně umisťovaly v horní polovině výsledkové listiny ve svých kategoriích. 

Velkým úspěchem pro něj bylo získání tří titulů mistryně republiky jeho gymnastkami. Závodnice, které prošly jeho rukama, se po letech vrací do tělocvičny i se svými dětmi a těší se, jak navážou na jeho práci. 

Všichni, kdo ho znali, musí ocenit jeho klidnou a veselou povahu a trpělivost, se kterou ke svým svěřenkyním přistupoval. 

K životnímu jubileu mu byl v roce 2005 výborem ČGF udělen titul Zasloužilý trenér. 

Po smrti Evy Bosákové inicioval založení nového závodu, Memoriálu Evy Bosákové, který se stal tradiční součástí české gymnastické termínové listiny a dostal se do povědomí i zahraničních účastnic. 

Poslední rozloučení s Frantou bude ve čtvrtek 10. ledna ve 13 hodin v kostele sv. Michala v Líbeznicích. 

Franto, vzpomínáme na Tebe.  Čest Tvé památce!

Trenéři a závodnice TJ Slovan Praha