Ve dnech 24.-27. února 2022 proběhl v Cottbusu tradiční mezinárodní závod ve sportovní gymnastice mužů a žen "Turnier-der-Meister", který je letos součástí série závodů Světového poháru na jednotlivých nářadí kategorie A, ze kterých se lze kvalifikovat na podzimní Mistrosvtví světa v Birminghamu (GBR).

Českou ženskou sportovní gymnastiku reprezentovala LUCIE TRNKOVÁ, závodnice T.J. Sokol Brno I, která pod trenérským vedením Stanislava Vyziny nastoupila na kladině a na prostných. Brněnské gymnastce se v Cottbusu dařilo !!! Lucie obsadila v páteční kvalifikaci na obou nářadích sedmé místo a kvalifikovala se tím tak do nedělního finále.

Ve finále předvedla svou sestavu na kladině bez hrubých a viditelných chyb a vybojovala se známkou 12,766 b. na tomto nářadí stříbrnou medaili. Ve finále na prostných obsadila mezi osmi finalistkami 6. místo se známkou 11,733 b., čímž si oproti kvalifikaci polepšila o jednu příčku.

Pro Lucii Trnkovou začala tedy letošní sezóna velice úspěšně. Po závodu Světového poháru se zúčastní proti původnímu plánu také závodů v Káhiře (17.-20.3.2022 a v Baku (31.3.-3.4. 2022) a pokusí se o zajištění přímé kvalifikace na podzimní Mistrovství světa. 

VIDEO KLADINA       VIDEO PROSTNÁ

 

Závodu v Cottbusu se zúčastnili také zástupci čeští sportovní gymnastice. RADOMÍR SLIŽ, závodník TJ TŽ Třinec, se představil jen na koni našíř. Mezi 39 "koňaři" se v kvalifikaci s "odlehčenou" verzí své sestavy umístil se známkou 13,566 b. na 12. příčce. JONÁŠ BĚHAL, závodník T.J. Sokol Brno I nastoupil také jen na jednom nářadím, kterým byla "královská" hrazda. V zástupu 28 závodníků se neztratil a se známkou 12,700 b. se umístil na 14. příčce, tedy předsně v polovině startovního pole.  

V Cottbusu měl startovat v současně době náš nejlepší sportovní gymnasta ONDŘEJ KALNÝ (SK Hradčany). Bohužel si Ondřej necelé dva týdny před odjezdem zranil na tréninku na přeskoku pravé koleno a letošní sezóna pro něj s největší pravděpodobností skončila. Ondřej Kalný má za sebou prvné operaci zraněného kolene a nyní rehabilituje. Přejeme mu, co nejrychlejší návrat na soutěžní gymnastická pódia.