Přestože to byl pro mnohé první závod v sezoně s novými pravidly, tak jsme viděli velmi kvalitní výkony a vysoké známky! Češi se neztratili v nabitém startovním poli a nejednou vystoupali na stupně vítězů.

Největšího úspěchu dosáhla znovu Sabina Drapáková, která ve finále po skvěle zacvičené sestavě dosáhla na známku 19,900 a v “královské kategorii” získala stříbro. Ze semifinále postupovala se stejnou známkou do finále jako Drapáková i Sabina Juránková, ta se bohužel v sobotu zranila. I přesto odcvičila kvalitně nedělní 3 finálové sestavy a v kategorii IW skončila sedmá. Holky spolu s Vomáčkovou získaly zlato v triích a stříbro společně ještě s Němcovou a Paulíkovou v kategorii group.

V juniorech zazářila Anna Klepáčková, které se podařilo zajet nádherně finále a získala vysokou známku od rozhodčích. Nakonec Anička obsadila 4.místo. O juniorském triu Linhartová, Kubecová, Tesařová ještě letos určitě uslyšíme. Díky nápadité choreografii, jejich dynamice a povedené sestavě si odvezli krásné 4.místo. V groupu si ve finále nejlépe vedly Dvořáková, Jakubcová, Fabiková, Volhejnová a Wienerová a patří jim další “nešťastná” brambora, ale i tak skvělý výsledek pro ČR. Dance z Plzně velmi mile překvapil a mnoho rozhodčích a závodníků si jej zapamatovalo. Holky skončily šesté.

V žákovské kategorii v jednotlivcích máme letos dvě želízka v ohni zásluhou Uchytilové a Fučíkové. Obě holky se v obrovské konkurenci dostaly do finále a obě předvedly kvalitní a technicky zvládnuté sestavy. Uchytilová měla dokonce stejnou známku jako třetí závodnice z Bulharska, ale nižší technika ji odsunula na 4.místo. V triích se nejlépe dařilo již zmíněné Uchytilové spolu s Blechovou a Školovou. V těsném závěsu skončila za nimi Fučíková, Urválková a Vyhlídalová. V nejmladší kategorii dosáhla na stupně vítězů Kořínková a získala bronz!? hned za ní se na 4.místě umístila Křenecká. Tyto dvě dívky ze stejného klubu soutěžily i v kategorii trií, kde spolu s Matouškovou získaly další cenný kov a obsadily 3.místo. 

Moc děkujeme všem zúčastněným klubům za reprezentaci, kvalitní přípravu a přejeme mnoho úspěchů na nadcházejícím CZECH Aerobic Open, který se koná již tento víkend v Praze.