Juniorky a seniorky se zúčastnily 1st Austrian Team Challenge WAG 2022 v Linci dne 2.7.2022 pod trenérským vedením Kateřiny Janečkové, Kateřiny Vlkové a Sergeje Kargalceva . Závod byl pro juniorky přípravným závodem na EYOF a ME a předvedli se parádně.

V závodě se představilo juniorské družstvo ve složení:
Vanesa Mašová, Alice Vlková, Soňa Artamonová, Patricie Makovičková a Ema Strakošová.

Jako jednotlivkyně Monika Kršková. Všechny juniorky začínali svůj závod na kladině. Začátek byl velmi úspěšný a v konečném pořadí na kladině obsadila Soňa Artamonová 1. místo ( 12,50) a Vanesa Mašová 2. místo (11,90). Nejlepší prostná z celého startovního pole měla Alice Vlková (12,40). Na prostných bohužel Vanesa Mašová nedoskočila saltovou řadu ideálně a v závodě na dalších nářadích již nepokračovala. Třetí nejlepší přeskok z juniorek měla Patricie Makovičková (12,80). Celkově se družstvo umístilo na krásném druhém místě. Velký úspěch zaznamenala v závodě jednotlivkyň Soňa Artamonová, která zvítězila ziskem 47,80 bodu a 2. místo si odvezla Alice Vlková (47,50).

Za seniorky nastoupili do závodu jednotlivkyň Klára Peterková a Marta Fraňková, které po změně startovního pořadí začali závod společně s družstvem Slovenska také na kladině. 

Klára Peterková obsadila v silné seniorské konkurenci 10. místo (48,25 ) a potvrdila svou připravenost pro ME.

Moc gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů!

VÝSLEDKY ZDE: https://gis.gymfed.cz/prilohy/001/191/Erg_2022-07-02_IT-1st-Austrian-Team-Challenge-WAG_Linz.pdf.pdf