Ve středu 27.7. nastoupily ke svému závodu juniorky, Družstvo ve složení Vanesa Mašová, Alice Vlková a Soňa Artamonová pod vedením trenérek Kateřiny Janečkové a Kateřiny Vlkové se představilo hned v prvním sledu a děvčata začala po GBR na kladině, kde Soňa získala vysokou známku 12,800 bodu , kterou v dalších sledech překonala pouze tři děvčata a tak si Soňa zacvičí ve finále na kladině. Další nářadí prostná byla ohodnocena známkami kolem 12, 00 bodů, ale to na finále nestačilo. Přesto se umělecký projev našich děvčat na prostných, stejně jako na kladině velmi líbil. Na přeskoku se s známkou  13,05 ( průměr ze dvou skoků) zařadila Alice na konečné 7. místo a také jí uvidíme ve finále. Na posledním nářadí si známkou 12,65 b na bradlech zajistila finále i Vanesa. Celkově se družstvo umístilo na krásném 7. místě a to jen o 0,15 b za Britkami, které jsou na místě šestém. Celkem závodilo 24 družstev. V 80-ti členém startovním poli se děvčata neztratila ani v závodě jednotlivkyň. Součtem bodů 48,50 se Alice umístila na 19. místě a hned za ní skončila Soňa. Vanesa si odveze krásné 33. místo.
 
Ve čtvrtek pokračovaly soutěže závodem MIX, kam se svými výkony kvalifikoval i náš MIX - Soňa Artamonová a Daniel Bago z 10 místa. Celkem je v Banské Bystrici 33 zemí, které o postup bojovaly. Naše dvojice se nakonec umístila na 16 místě.
 
V pátek a sobotu byly na programu EYOFu finále. Přeskok Alice Vlková, bradla Vanesa Mašová a kladina Soňa Artamonová. Děvčata se v silné konkurenci neztratila a předvedla hezké výkony, všechna nakonec obsadila na svém nářadí 7. místo.

Zastoupení ve třech finálových disciplinách byl pro naše juniorky velký úspěch. Jen dvě další země, Německo a Ukrajina měly zastoupení na třech nářadích. Na všech nářadích pak měly zastoupení jen Rumunsko a Itálie. Děvčatům patří velká gratulace a dík za předvedené výkony a přejeme jim hodně úspěchů na nadcházejícím ME v Mnichově.

 

Lenka Šotolová,
předsedkyně TK SGŽ