Dnes večer v 19.55 hod skončil v mnichovské Olympiahalle závod družstev žen, ze které vzešla nová mistryně Evropy ve víceboji, finálová osmička týmů pro sobotní finále a finalistky pro nedělní medailové boje na jednoltivých nářadích.

Družstvo českých sportovních gymnastek ve složení Aneta Holasová, Lucie Maříková, Klára Peterková a Dominika Ponížilová a Lucie Trnková se v Mnichově rozhodně neztratily a až do posledního nářadí držely naději na postup celého družstva na letošní Mistrovství v Liverpoolu (GBR), kam se podívá třináct nejlepších evropských ženských týmů. Naše děvčata obsadila v soutěži družstev nakonec 14. místo s celkovým součtem 144, 763 b. První nepostupové místo. Na Švédky na 13. místě jim scházelo 1,233 b. K postupu bylo tedy velice blízko. Škoda, že našim ženám nevyšly sestavy na bradlech podle jejich představ, ale taková je holt sportovní gymnastika. Na kdyby se v ní nehraje. Přesto zaslouží všechna naše děvčata pochvalu za předvedený bojovný, soustředěný a týmový výkon.

Na Mistrovství světa se na základě výsledků ve víceboji probojovala Aneta Holasová (38. místo - 47,699 b.) a Klára Peterková (41. místo - 47,399 b.), za kterou se těsně umístila Dominika Ponížilová (42. místo - 47,365 b.). "Černý Petr" tak zůstal v ruce právě Dominice, protože dle kvalifikačních pravidel pro Mistrovství světe se na základě výsledku víceboje mohou kvalifikovat maximálně dvě závodnice z jedné země. 

V Liverpoolu bude startovat také Lucie Trnková, která si svou účast vybojovala již před Mistrovstvím Evropy v Mnichově počátkem letošního roku díky svým výsledkům na kladině na závodech Světového poháru v Cottbusu (GER) a v Káhiře (EGY). 

Zhodnocení svých výkonů a pocity našich reprezentantek přineseme v rozhovorech natočených bezprostředně po závodě na našem facebooku a instagramu.  

Detailní výsledky z dnešního závodu naleznete níže nebo na webu European Gymnastics