V 17.50 hodi nastoupil český juniorský tým ve složení Soňa Artamonova, Patricie Makovičková, Vanesa Mašová, Ema Strakošová a Alice Vlková na gymnastická pódiía Olympiahalle v Mnichově. A vedlo se jim nad očekávání velice dobře. V soutěži družstev obsadila naše děvčata pod trenérkým vedením Kateřiny Janečkové a Sergeje Kargalceva po soustředěním výkonu vynikající 6. místo s celkovým součtem 144,328 b. 

Vynikající je také 7. místo Alice Vlkové ve víceboji (49,165 b.) , které prošla vícebojem bez hrubé chyby a "třešničkou na dortu" je pro Alici její postup do nedělní finálové osmičky na přeskoku, kam se kvalifikovala ze 6. místa (12,716 b.). Alice Vlková zacvičila výborně také na kladině, kde je jednou z náhradnic pro finále.

S ohledem na finálová umístění Vanesy Mašové (bradla) a Soňi Artamonové (kladina) na soutěži EYOF koncem července v Banské Bystrici (SVK) byla šance, že by obě jmenované gymnastky mohly zopakovat svá finálové umístění také v Mnichově. Ale jak je známo, kladina je nářadí vrtkavé a Soňa Artamonova po pádu přišla o možnost představit mnichovskému publiku svou sestavu v nedělním dopoledním finále. Finálové ambice měla na bradlech také Vanesa Mašová. Bohužel dvě hrubé chyby znamenaly i pro ni stop její případné účasti ve finále.

I přes zmíněné nezdary obě závodnice podaly na zbývajících nářadích výborné výkony, které vedly ke skvělému výsledku družstva. Ema Strakošová nastoupila jen na bradla, na kterých "nasazovala" znánku a svou velice technicky čistou sestavou splnila svou roli "na jedničku".

Velmi dobrý výkon předvedla také Patricie Makovičková, která se v úvodu po dvou pádech na prostných hned na dalším nářadí, přeskoku "otřepala" a 12. místem potvrdila, že je "skokankou". Od finálové účasti ji dělilo pouhých 0,150 b. 

Všechny juniorky zaslouží velkou gratulaci za předvedené výkony, stejně jako jejich osobní trenéři a trenérky podílející se v posledních letech na jejich přípravě v domovských oddílech a klubech.

A těšíme se na nedělní finálové skoky Alice Vlkové ...