Česká reprezentace juniorů a mužů odjela do Mnichova, dějiště letošního Mistrovstvé Evropy, ze Strahova v pondělí 15.8.2022 dopoledne.

V mnichovské Olympiahalle budou o co nejlepší umístění bojovat v kategorii mužů RADOMÍR SLIŽ pod trenérským vedením Jaromíra Labonka a družstvo juniorů ve složení DANIEL BAGO, MIROSLAV DURÁK, JACK GAGAMOV, DANIEL DAVID KAPLAN a MARTIN POSPÍŠIL pod vedením trenérské dvojice Gustvav Bago, Petr Hedbávný.

Naši sportovní gymnasté mají za sebe první trénink, která absolvovali včera v podvečer v tréninkových halách mnichovské Technické Univerity (TUM) v Olympijském parku.

Před ostrým startem nastoupí v Olympiahalle k pódiovým tréninkům. Jako první nastoupí na pódia, pod vedením Jaromíra Labonka, RADOMÍR SLIŽ v úterý 16.8. v 10.30 hodin. Junioři pak ve středu 17.8. od 16.30 hodin.

Do kvalifikačních bojů nastoupí Radomír Sliž ve čtvrtek 18.8. v 1. sledu od 10.00 hodin společně s dánskými gymnasty: Junioři nastoupí ke svému závodu v pátek 19.8. na prostných v posledním 3. sledu v 17.30 hodin.  

Cílem našich juniorů je minimálně zopakovat výsledek družstva z letošní soutěže EYOF v Banské Bystrici, kde obsadili 15. místo v soutěži družstev a pokusit se co nejblíže přiblížit finálové "osmičce" na jednolivých nářadích (prostná, přeskok, hrazda). Úspěchem bude každé umístění do 16. místo. Junioři bojují také o možnost vyslat kompletní družstvo na juniorské Mistrovství světa v příštím roce. 

V silách Radomíra Sliže, ze kterého se stal specialista na nářadí, je na koni našíř umístění do 16. místa. "Ráďa" pracoval v poslední době na zvýšení obtížnosti a stabilitě sestavy. Za mimořádně příznívé konstelace by se mohl pokusit i o finále.     

Závod mužů můžete sledovat on-line na https://www.eurovisionsports.tv/europeangymnastics/ 

Závod juniorů můžete sledovat on-line na https://gymtv.online/ 

Další aktuální informace na European Gymnastcs a https://www.munich2022.com/en