-----
sobota 17.9. 18:00
Letošní Mistrovství Evropy v TeamGymu je za námi ! I když tentokrát proběhlo finále bez českých týmů, tak úplně bez českých zástupců to nebylo. O prestiži našich rozhodčích na mezinárodní úrovni svědčí nominace Anny Majerové jako vrchní rozhodčí panelu na trampolíně pro mixy a muže, nominace Natalie Navrátilové jako vrchní rozhodčí pro obtížnost na pohybové skladbě pro ženy. V neposlední řadě musíme zmínit i Petra Grygu, který na posledních šesti ME v TeamGymu reprezentoval Českou republiku z pozice člena Technické komise TeamGym v European Gymnastics (dříve UEG).
 
 
 
-----
čtvrtek 15.9. 23:00
 
Dnes odpoledne byly v Lucembursku na pořadu kvalifikace seniorských kategorií. Závodní blok otevíraly smíšené mix týmy. Po šesti letech jsme i zde mohli vidět české zástupce. Svůj závod náš mix tým otevřel vystoupením na tumblingu, kde se jim až na společnou řadu, v které rozhodčí neuznali obtížnost jednoho salta a udělili i srážku z kompozice, výkony povedly. První dvě série na trampolíně odskákal celý tým bez výraznějších chyb, ale v poslední sérii ve skocích přes přeskokový stůl došlo ke dvěma pádům. Pohybová skladba na závěr vystoupení našeho mixu, i přes jistá pochybení v povinných prvcích, zanechala pozitivní dojem.
 
V podvečer přišla na řadu kategorie senior ženy. Náš ženský tým zahajoval svůj závod na trampolíně. První dvě série skoků se holkám vydařily dle představ. Ve třetí však došlo k nečekanému pádu z tsukuhary, kdy gymnastce uklouzly ruce na přeskokovém stole a pádu se tak již nedalo zabránit. Pohybovou skladbu děvčata předvedla za vydatné podpory českých, ale i zahraničních fanoušků. A díky tomu se jim podařila odprezentovat rozhodčím i publiku s maximálním prožitkem. Na tumblingu po dvou vydařených úvodních sériích, bohužel seniorky zakončily své vystoupení smolně. Řady vpřed se jim nevydařily podle představ a celkově tak obsadily sedmé, tedy nepostupové místo pro sobotní finále. Konkurence a výkonnost v této kategorii byla letos nad síly naších děvčat.
 
I přes chybějící finálovou účast oproti dvěma posledním Mistrovstvím EVropy (2018 Seniorky, 2020 Juniorky). udělaly všechny tři týmy dobrý dojem. Příprava na Mistrovství Evropy 2024 začne již příští rok a motivace našich reprezentantů bojovat tam o lepší umístění je veliká. 
 
 
-----
čtvrtek 15.9. 10:00 
Dnes náše seniorské týmy čeká kvalifikační závod. Nejdřív uvidíme Senior MIX a po nich nastoupí naše Seniorky. 
 
Senior MIX nastupuje od 14:06 hodin na tumblingu, následovaný ve 14:45 hodin trampolínou a na závěr pohybovou skladbou v 15:24 hodin.
 
Seniorky nastoupí od 17:04 hodin na trampolíně, poté v 17:45 hodin na pohybovou skladbu a v 18:26 hodin zakončí kvalifikaci na tumblingu.
 
Závod Senior MIX a Senior Ženy online zde:

 

-----
středa 14.9. 23:00
Družstvo junorek nakonec na ME obsadilo 11. místo (VÝSLEDKY)

Holky odjížděly s ambicemi navázat na úspěch a finálovou účast juniorského týmu z roku 2021. Obtížností prvků na tumblingu a taktéž i výkony na trénincích dávaly naděje na boj o finále.

Bohužel se holky nevyvarovaly většího počtu pádů na tumblingu, které jsou podle nových pravidel přísněji postihovány. I přes hezké předvedení pohybové skladby a bojovný výkon na trampolíně, se už ztrátu z tumblingu nepodařilo dohnat a na finále to tentokrát nestačilo.

Zejména pro nové členky reprezentačního výběru znamená příprava a účast na vrcholném mezinárodním závodě cenné zkušenosti, které mohou využít třeba hned za dva roky na dalším ME TeamGym!

Děkujeme všem reprezentačním trenérům, kteří dnešní celodenní maraton absolvovali a rovněž i fanouškům jak u obrazovek, tak i přímo zde v hale za podporu.

Zítra, tedy ve čtvrtek 15.9., se budeme těšit nejprve na náš seniorský MIX tým, jejichž závod odstartuje ve 14:00 hodin. A po něm se nám představí seniorky od 16:30 hodin.

Juniorky
 
-----
středa 14.9. 13:00

Po včerejším tréninku juniorek máme dnes v Lucembusku na pilno! Ráno byl na programu trénink seniorského MIX družstva a hned po něm následoval i trénink našeho ženského týmu. Všechny naše tři tými se tedy již seznámili se závodní halou a těší se na kvalifikaci juniorek.
 
Juniorky nastoupí ke svému závodu dnes od 20:33 hodin na tumblingu, následovaný ve 21:02 hodin trampolínou a na závěr pohybovou skladbou ve 21:31 hodin.
 
Díky rekordnímu počtu zúčasněných států ne letošním ME (17) bude v kategorii juniorek o postup do finále bojovat 13 zemí. Nejlepších 8 tedy postoupí do pátečního finále. 
 
Záznam závodu Juniorek zde:
 
-----
pondělí 12.9.2022
 
I letos se naše reprezentace v TeamGymu zúčastní Mistrovství Evropy ve dnech 14. - 17. 9. 2022. 
Naše 3 týmy - Juniorky, Seniorky s Senior Mix odjely v pondělí 12. 9. na ME TeamGym do Lucemburska.
 
instagram: @teamgym2022
 
Naše týmy se představí:
 
kvalifikace Juniorek - středa 14. 9. 19:00
kvalifikace Seniorek - čtvrtek 15. 9. 16:30
kvalifikace Senior Mix - čtvrtek 15. 9. 14:00