Druhý víkend v září vyrazila malá česká výprava na rakouský závod v gymnastickém aerobiku Austrian Open 2022.Organizátoři si dali záležet a připravili pro soutěžící krásný závod, v rámci kterého nechyběl dokonce ani slavnostní galavečer.

Nejlépe si vedlo našemu žákovskému triu ve složení Aneta Blechová, Barbora Školová a Veronika Uchytilová. Těm se podařilo vystoupat na příčku nejvyšší a odvést si za svůj výkon zasloužený zlatý pohár se známkou 17,25b. Skvěle si vedly i naše singlistky. Vítězkou závodu v žákovské kategorii se stala Veronika Uchytilová (18,20b) a hned druhá byla Aneta Blechová (17,40b). Barbora Školová (3. místo v semifinále), Angelika Mia Hassmanová (8. místo) a  Kateřina Komárková (18. místo) se do finále neprobojovaly.

Krásný výkon předvedla i juniorka Anna Klepáčková, které se podařilo vybojovat stříbrnou medaili se 17,95 bodu. Lucie Rajtrová se rovněž probojovala do finále a skončila na pátém místě se známkou 16,80b. Claudia Prokop (7. místo) a Nikola Spálenková (14. místo) skončily před branami finále.

Dalších úspěšných mezinárodních závodů se dočkal i náš žákovský smíšený pár Alžběta Komárková a Mikhail Gorokhov, kteří také skončili druzí (15,45b), stejně jako i Michal v individuální kategorii (15,90b).

Pro mnohé z nich to byla generálka na nejprestižnější závod podzimu bulharský Plovdiv Cup, který se bude konat na začátku října.

Děkujeme všem závodníkům, trenérům a rozhodčím za reprezentaci.