Walbrzych, Polsko, 16.- 18. 9. 2022

O víkendu 16.- 18. 9. se akrobati ze tří oddílů (TJ Bohemians Praha, Akro Sokol Brandýs nad Labem a Gymnastika M&E Havířov) zúčastnili závodů v polském Walbrzychu. Zejména pro menší kategorie to byl velice přínosný závod, na kterém mohla děvčata získávat nové zkušenosti. Ačkoliv se jednalo o závod především pro nižší výkonnostní kategorie (Youth), tak byly samotné závody a prostředí na velice vysoké úrovni. Závod hostila sportovní hala, ve které se pořádají i evropské a světové šampionáty a mezinárodní utkání v dalších sportovních odvětví.


Poprvé se na velkých mezinárodních závodech představili 3 oddíly z ČR ve složení 2 trojice dívek z Brandýsa nad Labem (Tereza Lavírová, Adina Malá, Štěpánka Kuchařová a Laura Boháčová, Ester Jelínková, Jana Flemrová), dvojice dívek (Anna Alló, Alexandra Bonczková) a trojice (Nikol Javoská, Bára Synková, Sabina Wojaczková) z Havířova. Kompletní výpravu ještě doplnila děvčata z TJ Bohemians Praha, dvojice v kategorii Age group 12 – 18 let – Jana Kinštová a Ema Nešporová a dvojice do kategorie Youth (do 15 let): Nikola Sedláková a Šárka Nováková.

Ve výsledku si děvčata odvážela jedno druhé místo v juniorské kategorii a jedno třetí místo v kategorii Youth. Poděkování patří i rozhodčím a trenérům, kteří kromě svých svěřenců podporovali i první akrobatický klub a sportovce z Košic ze Slovenska.

Výsledky:
Junioři, Age group 12 - 18
W2 Kinštová, Nešporová, 2. místo
Kategorie Youth
W2 Sedláková, Nováková, 2. místo
W3 Lavírová, Malá, Kuchařová, 11. místo
W3 Boháčová, Jelínková, Flemrová, 13. místo
W3 Javoská, Synková, Wojaczková, 15. místo
Kategorie Age Group 11 - 16
W2 Alló, Bonczková, 6. místo
(W2 = women´s pair, ženská dvojice, W3 = women´s trio, ženská trojice)