Světového poháru v Katarském Doha se zúčastnili celkem čtyři naši reprezentanti a to dvě ženy a dva muži pod vedením trenérů Jaromíra Labonka, Sergeje Kargalceva a Stanislava Vyziny.

První den kvalifikace se přestavili Ondřej Kalný na prostný, kde i přes velmi pěkně odskákanou akrobacii se nevyvaroval pádu a získal i srážku za opuštění vymezeného prostoru. Radek Sliž na koni našíř. předvedl kvalitní sestavu s vysokou známkou 14.066. Ve velmi silné konkurenci ho tento výsledek zařadil na 11. místo.

Na svém prvním světovém poháru se po přestupu z juniorek mezi seniorky představila Patricie Makovičková nejprve na přeskoku a dvěma skoky s čistým provedením se kvalifikovala ze sedmého místa do finále.

Druhý den se Patricie představila na prostných a kladině. Na prostných sice přetočila salto a vypadla mimo vymezený prostor, ale jinak měla uznány všechny předvedené prvky. Na kladině se v první akrobatické řadě projevila nervozita pádem, zbytek sestavy včetně nově zařazeného seskoku dvojným saltem předvedla velmi dobře. Na obou nářadích se představila i Lucie Trnková, která na prostných zařadila premiérově nová prostná a od finále ji dělilo velmi málo. Umístila se na 10 místě. Na silně obsazené kladině zaznamenala několik chyb a skončila na 23. místě.

Z mužů se druhý den představil Ondra Kalný na přeskoku dvěma kvalitními skoky a umístil se na pěkném 10. místě.

Jedinou finálovou účast zajišťovala Patricie na přeskoku a po obou velmi pěkných skocích se umístila na skvělém 4. místě za legendární Oxanou Chusovitinou.

Všem závodnicím, závodníkům a jejich trenérům gratulujeme k předvedeným výkonům.

Detailní výsledky naleznete ZDE