Oddíly TVT Motion, Flik-Flak Plzeň, Gymnastika Kadaň a Sokol Vyšehrad vyrazili 19.5. na mezinárodní závod do rakouského Dornbirnu, kde porovnaly síly s italskou, německou a rakouskou konkurencí. A rozhodně se neztratily.

 

Celkem se závodu zúčastnilo 9 českých týmů v 6 kategoriích a odvezly si 7 medailových pozic!

 

TVT Motion v kategorii Youth 2 předvedl všechny tři disciplíny bez pádu a za své cvičení děvčata získala celkových 40,600 bodu. Tento tým vynikal zejména provedením na pohybové skladbě a tumblingu, kde získal nejvyšší E-známky. V kategorii Trio A obdržely taktéž bronzovou příčku a v kategorii Trio B získaly nejvyšší zlaté ocenění, opět především díky čistým skokům.

 

Děvčata z Flik-Flak Plzeň se zúčastnila závodu v prestižní kategorii Junior women a nejen zúčastnila, s celkovým součtem bodu 41,950 tuto kategorii dokonce ovládla. O jejich zlaté příčce rozhodla především pohybová skladba, kterou i přes zdravotní indispozice v týmu předvedly suverénně a s grácií jim vlastní. Známkou 17,500 za PS dokonce tento oddíl překonal všechny týmy ze všech kategorií.

 

Plzeňští si z Rakouska odvezli také stříbro z kategorii Trio A a 5. příčku z Youth 2. Gymnastika Kadaň jako jediná z český z týmů zařadila do závodu dva týmy mixů. V kategorii Youth 1 s celkovým součtem bodů 41,200 se umístila na bronzové třetí pozici.

 

Stejně tak i v mladší kategorii Youth 3 získali za pěkné cvičení bronzové medaile. Sokol Vyšehrad přihlásil svůj tým do kategorie Junior women, kde svým výkonem a celkovým počtem bodů 37,000 stačil na 5. místo. České zastoupení jsme měli také mezi rozhodčími, plné soustředění na závodní ploše od 7:00 do 22:00 udržela Monika Vítová z oddílu TVT Motion.

Děkujeme jí i závodníkům za skvělou reprezentaci.

 

Čermáková Kristýna TVT Motion