Do Itálie na 1 000 km dlouhou cestu vyrazily oddíly Flik – Flak Plzeň, TVT Motion Mnichovice a Gymnastika Říčany. V konkurenci týmů z Itálie, Estonska, Chorvatska a Rakouska si české týmy vedly skvěle. Do České republiky přivezly celkem 7 medailí. 

Teamgymový maraton odstartoval v sobotu závod microtýmů (trií), kde si děvčata z TVT Motion po bezchybném výkonu v kategorii YOUTH I vybojovaly zlatou medaili a v kategorii Junior stříbrnou medaili. Holky nasadily laťku hodně vysoko, což bylo velkou motivací do dalšího závodního dne, kdy přišly na řadu klasické týmy. V kategorii YOUTH I zvítězil a zlaté medaile získal tým Gymnastiky Říčany a tým Flik – Flak Plzeň stříbrné medaile. Kategorii Junior ovládl tým TVT Motion Mnichovice a stříbrné medaile bral opět Flik – Flak Plzeň. Gymnastika Říčany přidala ještě do sbírky zlatou medaili v kategorii open. Všechny české týmy vynikaly především podiovou skladbou, kde získaly nejvyšší známky.

 

Závody probíhaly v přátelské a uvolněné atmosféře. České týmy se postaraly o to, že celá hala stála téměř po celou dobu na nohou a fandila všem bez rozdílu. Obrovská energie a týmový duch je kouzlo teamgymuNové zkušenosti a zážitky načerpávaly nejen závodnice, ale i rozhodčí, kteří si za svojí pohotovost a udržení koncentrace v těžkých teplotních podmínkách zaslouží velké dík. 

 

Mimo závodní plochu si děvčata s trenéry užívala koupání v moři a bazénu, trénování v tělocvičnách, místní zmrzlinu a pastu pomodoro, no prostě italskou pohodu. Všechny kluby se shodly na tom, že pokud to bude jenom trochu možné, tak v příštím ročníku poháru vyrazí zas. 

Děkujeme všem závodnicím, trenérům, trenérkám a rozhodčím za skvělou reprezentaci.