Včera k večeru přišla smutná zpráva. Ve věku 77 let nás náhle v sobotu 19. srpna opustila Miluše Nekvasilová.

Většina gymnastické "rodiny" ji znala jako „Mímu“. Se sportovní gymnastikou začínala jako spousta jiných v tehdejší době. Po ukončení své závodní kariéry "přesedlala" na trenérskou roli. Jako trenérka působila v tehdejší Rudé hvězdě Praha. Postupně se vypracovala na výbornou trenérku mládežnických a juniorských kategorií, která vyústila ve funkci reprezentační trenérky juniorek.

Po ukončení trenérské kariéry pracovala dlouhá léta až do roku 2006 v tandemu s Maruškou Kalašovou na sekretariátu České gymnastické federace. Později působila také jako předsedkyně Technické komise sportovní gymnastiky žen a jako rozhodčí, a to i na mezinárodní scéně jako uznávaná mezinárodní rozhodčí.  

Jejích zkušeností a znalostí české a světové sportovní gymnastiky využívaly sportovní redakce Československé a později České televize při komentování přenosů gymnastických soutěží z Olympijských her 1992, 1996 a 2000.

Po odchodu do důchodu zůstala sportovní gymnastice věrná a potkávali jsme se s ní nejen v roli rozhodčí, ale také v roli moderátorky řady gymnastických soutěží v Praze.

Všichni, kdo měli tu čest poznat ji osobně, si ji pamatují jako elegantní noblesní dámu s velkým životním nadhledem a velice si ji vážili nejen pro její odbornost a pracovitost, ale také pro její lidský charakter. Vždy řešila věci přímo, nebála se sdělit lidem i nepříjemné pravdy, ale byla také ochotná nepříjemné věci řešit a nabídnout pomocnou ruku.

V rámci sekretariátu České gymnastické federace se významně podílela na nastavení pravidel jeho fungování. Byla vzorem pro své mladší kolegy, kteří z jejích zkušeností, osobních rad a doporučení čerpají do dnešních dnů.

Sportovní gymnastika byla významnou a nedílnou součástí jejího života, ale rodina pro ni byla vždy na prvním místě. Byla skvělou manželkou a úžasnou mámou a babičkou ...

Odešel člověk, který nám všem bude moc chybět, ale bude žít stále v našich vzpomínkách a v našich srdcích.

Poslední rozloučení proběhne v pátek 25. srpna v 15.15 hodin v obřadní síni krematoria v Praze - Motole.

Upřímnou soustrast rodině, jejím blízkým a přátelům.