Koncem týdne přišla smutná zpráva. Ve věku 60 let nás ve čtvrtek 8. září po dlouhé nemoci opustila Alena Hořká.

Gymnastická "rodina" znala Alenku hlavně jako rozhodčí. Se sportovní gymnastikou začala v 8 letech společně se svou sestrou Zuzanou v Tesle Žižkov. Poté cvičila a závodila za ÚDPM JF pod vedením trenérek Aleny Danišové a Boženy Vaverkové. Ve stejném oddíle a později pak v TJ Slovan Praha působila jako trenérka a rozhodčí.

Od roku 1992 byla mezinárodní rozhodčí. Po dobu svého působení dosáhla nejvyšší mezinárodní kvalifikaci rozhodčí a bodovala na řadě světových soutěží včetně Mistrovství světa. Ráda a ochotně rozhodovala mistrovské, přebornické i pohárové soutěže všech výkonnostních kategorií.

Se svou sestrou spolupracovala po několik olympijských cyklů na překladu mezinároních pravidel sportovní gymnastiky žen do češtiny. Dlouhá léta spolupracovala na přípravě a běhu národních školeních jak rozhodčích, tak i trenérů. Do loňského roku působila také jako místopředsedkyně Pražského gymnastického svazu.

Alenka milovala veškerý sportovní pohyb a turistiku. Sportovní gymnastika byla pro Alenku životní láskou a vášní. Do poslední chvíle sledovala všechna gymnastická vystoupení našich gymnastek a těšila se úpřímně z jejich posledních úspěchů.

Poslední rozloučení proběhne v úzkém rodinném kruhu.