Na přelomu prázdnin se akrobati z oddílu TJ Bohemians Praha a Gymnastika M&E Havířov zúčastnili evropského ACRO CAMPU, který pořádala Bulharská gymnastická federace pro AKROBATICKOU GYMNASTIKU v přímořském sportovním areálu v Kranevu. Probíhalo zde i školení nových trenérů a nespočet workshopů pro trenéry a samotné závodníky. Celkem se účastnilo 98 sportovců z deseti Evropských států (EST,ISR,BUL,GER,FRA,CZE,ESP,SVK,FIN,UK).

   Jak trenéři, tak závodníci načerpali plno nových zkušeností od mezinárodních expertů, vždy přiděleným k jednotlivým skupinkám složeným ze dvou až tří zemí či klubů. Náš tým měl na starost Yury Golyak z Ukrajiny. Dále nás proškolily v rámci choreografie a baletu Ana Matyskyna (GER) a Galyna  Kovalchuk (UK).  

   Za TJ Bohemians se zúčastnila trojice a dvojice z kategorie AGE Group (Anna Zachystalová, Kateřina Nováková, Lucie Petroušková a Nikola Sedláková, Šárka Nováková). Gymnastika M&E Havířov reprezentovala trojice dívek z kategorie Youth (Anna Álló, Nikol Javorská, Bára Synková).

   Proběhlo 6 tréninkových dní a workshopů. Trénovalo se 2x denně v klimatizované hale na dvou velkých kobercích a čtyřech lančích. Samotný trénink byl rozdělen do několika bloků,  skládajících se z rozcvičky,  průprav, oprav stávajících dovedností, zkoušení nových, převážně dynamických, prvků a hodiny baletu či choreografie a půlhodinového workshopu.

   Workshopy pro závodníky a trenéry byly půlhodinové bloky. Každý den proběhl jeden na specifické téma za vedení jednoho z expertů. Např. Jak správně začínat na stálkách (správná stojka, přednos, špicar), správné držení rukou a sladění dvojek, případně trojek v dynamických prvcích. Velmi poučný byl workshop na co nejlepší předvedení samotné choreografie v sestavách a sladění výrazu závodníků s hudbou či projevu s hudbou na dané téma.

  V rámci školení nových trenérů se důkladně proškolil a nabyl nových vědomostí Michal Frank, a to například již od základů, např. jak má vypadat taková efektivní rozcvička a mnoho a mnoho dalšího, což bude nyní předávat dalším trenérům.

Účast na soustředění přinesla nový vzhled a inspiraci, jak pro děti, tak i pro trenéry.