Tento víkend se uskutečnil poslední závod ČP TeamGym 2023, který byl současně prověrkou připravenosti týmů kategorie A pro největší mezinárodní závod letos - Mid European Championships (Lignano, ITA, 17.-19.11.).



Kategorie Junior I - i přes drobné zaváhání na pohybové skladbě (a tedy až 3. místo v posledním závodě ČP) si celkové vítězství v Českém poháru TeamGym 2023 odvážejí nejmladší gymnastky z Chropyně, které nebyly k poražení během prvních čtyř závodů ČP, včetně Mistrovství ČR. 

Druhé místo v ČP 2023 si zaslouženě vybojoval svým vítězstvím v Příbrami tým Sport Klub Stars z Frýdku-Místku, překvapení letošního ročníku. 

Třetí místo putuje do Bedřichova týmu Gloxi Club Sokol Bedřichov.

    

Kategorie Junior II - nižší známka za provedení v pohybové skladbě sice znamenala "bramborovou" medaili v Příbrami, nicméně výkony v předchozích závodech ČP (včetně MČR) přinesly týmu SK Frýdek-Místek zasloužené vítězství v letošním ročníku Českého Poháru TeamGym. 

Nejvyšší celková známka a tedy první místo v posledním závodě ČP znamenaly pro gymnastky z TVT Motion druhé místo v letošním ročníku ČP. Vzhledem k nelehké situaci po ztrátě domácího tréninkového zázemí je výsledek o to cennější! 

Třetí místo v celkovém hodnocení ČP si po solidních výkonech během celého roku odváží tým Spartak Trutnov.

 

Kategorie Junior A - výborný výkon na tumble a trampolíně znamenal pro juniorky z Garfi Ostrava nejen suverénní vítězství v Příbrami, ale i první místo v ČP 2023! Gratulujeme! 

Ne příliš jistý výkon na trampolíně znamenal pro Flik-Flak Plzeň bronzovou příčku v posledním závodě a tedy celkové druhé místo v ČP 2023. Věříme, že do listopadového mezinárodního závodu v Itálii se podaří formu ještě vyladit. 

Skvělý výkon na pohybové skladbě oceněný nejvyšší známkou v celé kategorii A posunul domácí gymnastky z Příbrami na krásné druhé místo a celkovou třetí příčku v Českém Poháru 2023.

 

Kategorie Senior A - v letošním ročníku Českého Poháru neměly gymnastky z Bohemians Praha přemožitelky, což potvrdily i v Příbrami a zaslouženě vyhrály letošní ročník ČP. 

Druhé místo a těsný výsledek za vítězkami si z posledního závodu odváží KSG Moravská Slavia Brno, čímž potvrdila i celkové druhé místo v ČP 2023. Výkony obou týmů jsou příslibem pro mezinárodní závod italském Lignanu. 

Třetí místo, jak v posledním závodě, tak i v celkovém hodnocení ČP 2023 putuje do Spartaku Trutnov.

 

Kategorie Senior A Mix -  celoroční souboj TJ Sokol Příbram s SK Frýdek-Místek vyhrál tentokrát tým z Příbrami a oplatil tak Frýdku-Místku porážku z Mistrovství ČR. Oba týmy se bohužel nevyvarovaly chyb v obtížnějších prvcích na tumble a trampolíně. 

Do mezinárodního závodu v Itálii ještě zbývá pár týdnů k odladění formy! V celkovém hodnocení ČP 2023 si však gymnastky a gymnasté z Moravskoslezkého kraje i díky vyššímu počtu účastí na závodech odvážejí celkové prvenství.

 

Velká gratulace všem zúčastněným týmům!