Vrcholem podzimní sezóny byla Liga družstev ve sportovní gymnastice žen v kategoriích Extraliga, I.liga a II.liga. Závod, jehož organizace se letos již potřetí zhostila Ostrava, se konal první prosincový víkend 2.-3.12.2023.

Tento prestižní závod přinesl mimořádné výkony, a tím potvrdil, že česká gymnastika má nespočet kvalitních gymnastek, které jsme v sobotu sledovali v kategoriích: Extraliga a I. liga. Našich TOP 8 nejlepších českých oddílů: T.J. Sokol Brno 1, GK Vítkovice, GYMPRA, TJ Sokol Moravská Ostrava 1, SGC
Ostrava, T.J. Sokol Kampa, TJ Bohemians Praha a KSG Litvínov, uchvátilo svými výkony nejen rozhodčí, ale i všechny diváky.

Mistrem I. ligy se v letošním roce stala T.J. Sokol Brno 1 „A“ ve složení: Eliška Drncová, Marta Fraňková, Natálie Hajdinová, Adéla Růžičková a Monika Kršková. Stříbrnou medaili si odnesla děvčata z T.J. Sokol Kampa: Nela Tereza Kaplanová, Beáta Měřinská, Anna Syténská a Edita Štaidlová. Bronzovou příčku
si vybojovalo družstvo T.J. Sokol Brno 1 „B“: Veronika Kubošná, Magdaléna Mravcová, Karolína Jelínková, Ella Mazánková a Leontýna Černocká.

V Extralize se na vítězný stupínek postavily gymnastky z T.J. Sokol Brno I s hvězdným obsazením: Soňa Artamonová, Vanesa Mašová, Klára Peterková a Alice Vlková, a tím získaly titul Mistra ČR. Titul Vícemistra republiky v Extralize putoval do TJ Bohemians Praha: Daniela Háchová, Aneta Holasová, Lucie Maříková, Sára Procházková a Ema Strakošová. Pro bronzovou medaili si s odstupem pouhých 0,01 bodu přijel oddíl TJ Sokol Kampa: Daniela Hálová, Sabina
Hálová, Valentýna Jenšíková, Julie Steinhauserová a Lucia Piliarová.

Mimořádná cena pro absolutní vítězku Extraligy putovala opět do Brna, konkrétně pro Vanesu Mašovou s neuvěřitelnými 50,766 body.

V neděli se nám ve II.li ze představilo 24 nadějných družstev ze všech koutů České republiky.

Titul mistra republiky a postup do I. ligy si zajistilo družstvo TJ Bohemians Praha „A“: Kateřina Poláková, Ágnes Červenková, Sofia Krábková, Kateřina Maříková a Eva Pangrácová. Stříbrné medaile si vybojoval Merkur České Budějovice zásluhou děvčat: Nikola Bagová, Anna Beerová, Tereza
Bucharová, Adriana Hosnedlová a Laura Šůnová. Na bronzovou příčku se postavily Adéla Bakešová, Karin Baureová, Eliška Nittingenová, Barbora Notková, Dominika Petráčková a Adriana Stejskalová z TJ Loko Pardubice.

Tento gymnastický závod nebyl jen o vítězství, ale i o vášni, vytrvalosti a odhodlání nejen všech závodnic, ale i všech jejich trenérů. Každý tým i každá závodnice si zaslouží veliké uznání za jejich práci a odhodlanost pro gymnastiku.

Všem patří veliká gratulace, uznání a díky!