V sobotu 2. března se v pražské gymnastické hale TJ Bohemians uskutečnil 21. ročník tradičního mezinárodního závodu v akrobatické gymnastice Klokan Cup. Zúčastnilo se ho téměř 200 akrobatů ze 4 zemí a závodnice ze tří českých oddílů. které porovnaly síly s 16 zahraničními.

Nejvíce se dařilo závodníkům z německých Drážďan, Lipska a Erbstettenu. Česká republika měla nejúspěšnější závodnice v kategorii Youth trojice, kde Tině Hobstové, Amálii Glorii Águas a Tereze Jelínkové chyběla na bronzovou medaili smolná jedna desetina bodu. Taktéž čtvrté místo vybojovaly v kategorii párů 11-16 let Šárka Nováková s Nikolou Sedlákovou.

Nejpočetnější zastoupení měla Česká republika tradičně v kategorii Youth, kde závodilo celkem 9 našich trojic. Nejúspěšnější byla výše zmíněná trojice z domácí TJ Bohemians Praha se čtvrtým místem. Do první desítky se dostaly ještě dvě trojice z oddílu M&E Havířov a jedna z T.J. Sokol Brandýs nad Labem. Svou premiéru si zde odcvičila řada nových akrobatů, jejichž výkony budeme moci nadále sledovat.

V kategorii 11-16 let reprezentoval českou akrobacii ženský pár domácího oddílu TJ Bohemians Praha, který skončil i po pauze na krásném čtvrtém místě se známkou 48,450 b. a dále dvě trojice. Lépe si vedla tři děvčata z T.J. Sokol Brandýs nad Labem: Lavírová, Kuchařová, Volfová, které se známkou 44,600 b. skončily osmé. Desítku završily bohemačky Tlustá, Vachtlová, Flemmingová, které si jinak pěkný výkon v obou sestavách pokazily drobným pádem a obdržely od rozhodčích známku 42,550 b.

Do české mistrovské kategorie zasáhla těsně před závodem velká marodka, a na lepší výkony chyběly jak fyzické síly, tak choreografická sehranost. I přes nemoci však většina akrobatek k závodu nastoupila a obstojně doháněla velmi vysoko nastavenou laťku drážďanských trojic. Závodní premiéra v triu vynesla Nešporové, Kinštové s Bernreiterovou devátou příčku (48,970 b.). Jejich kolegyně z TJ Bohemians Praha Zachystalová, Petroušková a Nováková K. pak po jednom pádu skončily o jedno místo za nimi (44,140 b.) a uzavřely tak první desítku. České akrobaty čeká další domácí závod 26.5.2024.

-TK AKR-