České akrobatky mají za sebou první závod roku 2024. Vyjely na něj první únorový víkend do rakouského Grazu v doprovodu trenérek Zuzany Sedlákové a Jany Smolíkové. V konkurenci 260 závodníků ze 7 evropských zemí zaznamenaly naše akrobatky ve všech kategoriích, v nichž měly zastoupení, umístění v první desítce !

Nejmladší trojice (Malá, Flemrová, Boháčová) závodící v kategorii Youth se probojovala do nedělního finále a domů přivezla celkové 6. místo. Závodnice v kategorii 11-16 let (Darja Tlustá, Sofie Vachtlová, Andrea Flemmingová) skončily deváté. Nejstarší trojice (Anna Zachystalová, Kateřina Nováková, Lucie Petroušková) při premiéře v kategorii 12-18 let vybojovala krásné 10. místo. 

 

V pátek 2.2.2024 se v závodu jako první představila trojice v kategorii 11-16 let (Darja Tlustá, Sofie Vachtlová, Andrea Flemmingová) se svou statickou sestavou. Stabilním výkonem si děvčata vybojovala známku 20,850 b. Starší trojice (Anna Zachystalová, Lucie Petroušková, Kateřina Nováková) měla před sebou premiérový start v kategorii 12-18 let, který zvládla na výbornou. Všechny nové pyramidy s vyšší obtížností děvčata s klidem ustála a za svou statickou sestavu získala známku 23,890 b. 

 

Sobotní program zahájila v kategorii Youth tojice Adina Malá, Laura Boháčová, Jana Flemrová. Sehraná formace předvedla povedenou smíšenou sestavu za 22,600 b. a vybojovala si tak místo v nedělním finále. Trojici v kategorii 11-16 let čekala jejich náročnější dynamická sestava. Rychlá hudba i rozprouděná atmosféra v tělocvičně hnala děvčata kupředu. Všechny problematické prvky se povedly. S celkovou známkou 43,700 b. se děvčata zařadila na 9. místo. Nejstarší akrobatky se ke své dynamické sestavě dostaly na řadu krátce po 15 hodině. V nových dresech úspěšně odcvičily všechna naplánovaná salta i obraty. S celkový součtem 47,470 b. obsadily krásné 10. místo.

Závod v neděli uzavřela nejmladší z trojic ve finále kategorie Youth. Za svou smíšenou sestavu od dostala děvčata od rozhodčích o půl bodu vyšší známku než předchozí den a skončila na konečném 6. místě.

Děkujeme našim akrobatkám za reprezentaci a slibně nastartovaný rok 2024.

-TK AKR-