David Jessen udělal v Glasgow první důležitý krok na cestě za účasti na OH 2016 v Rio de Janeiro. I přesto, že čeští sportovní gymnasté startovali na Mistrovství světa v nevýhodném 1. sledu, bylo včera pozdě večer v Glasgow po skončení posledního 8. sledu jisté, že si David vybojoval místo v závěrečné olympijské kvalifikaci, která proběhne v dubnu příštího roku v dějišti OH 2016 v Rio de Janeiro. David předvedl v Glasgow výborný výkon. Ve víceboji získal celkem 83,764 b., což stačilo na 50. místo.

Další dva naši gymnasté Daniel Radovesnický a Martin Konečný nepřekročili osmdesátibodovou hranici. Radovesnický obsadil se součtem 78,764 b. ve víceboji 124. místo a Martin Konečný 135. místo se součtem 77,965 b.. Martinovi nevyšel přeskok, kde chyboval. Výsledná známka 11,200 b. znamenala ve výsledkové listině propad cca o 50 příček níže.   

Na základě dřívějšího rozhodnutí Technické komise SG mužů ČGF odjede na závěrečnou kvalifikaci pro OH 2016 závodník, který místo v kvalifikaci vybojoval. Přejme tedy Davidovi, aby se mu v příštím roce splnil jeho olympijský sen, a aby v budoucnou navázal na úspěchy své maminky Hanky Říčné-Jessen.

VÝSLEDKY - KVALIFIKACE SG MUŽI

KVALIFIKACE TEST EVENT RIO 2016