V sobotu 7. listopadu 2015 proběhne ve specializované gymnastické tělocvičně v Liberci již podesáté ZÁVOD OLYMPIJSKÝCH NADĚJÍ ve sportovní gymnastice juniorů a juniorek. Na startu se objeví 59 gymnastek z 11 zemí (ARG, AUT, CHN, CZE, EGY, GBR, HUN, ISR, NED, RSA, SLO)  a 64 gymnastů z 10 zemí (CHN, CZE, EGY, FIN, FRA, GER, GBR, HUN, POL, USA).

OFICIÁLNÍ WEB OLYMPIC HOPES CUP 2015

ON-LINE VÝSLEDKY / RESULTS 

Po šesti letech přijedou do Liberce opětovně juniorské výběry Číny. V soutěži juniorů uvidíme i Yueho MA, pátého vícebojaře a stříbrného medailistu na koni našíř a na přeskoku z Olympijských her mládeže 2014 (Nanjing /CHN).

Největší "hvězdou" letošního závodu v Liberci bude vítěz víceboje Olympijský her mládeže 2014 britský gymnasta Giarnni REGINI-MORANI, který si z Nanjingu odvezl také zlaté medaile z prostných a přeskoku a bronz z bradel a hrazdy.  Giarnni byl i členem vítězného týmu Velké Británie na MEJ 2014 a letošní soutěže Evropského olympijského festivalu mládeže (EYOF 2015) v Tbilisi  Tento mladý Brit je také aktuálním juniorský Mistrem Evropy na prostných.

Dalšími "hvězdami" britského týmu juniorů jsou Joe FRASER a Hamish CARTER, kteří byli společně s Giarnnim členy vítězného týmu na soutěži EYOF 2015. Fraser se stal v Tbilisi vítězem víceboje a  finále na bradlech. Z finále na kruzích si odvezl bronz. Jeho reprezentační kolega Carter vybojoval na stejné soutěži stříbrné medaile na prostných a koni na šíř.

Velká Británie posílá do Liberce také velice silný tým juniorek v čele s Teal GRINDLE, členkou stříbrného juniorského týmu a čtvrtou nejlepší juniorskou "kladinářkou" z MEJ 2014 v Sofii.  

V soutěži juniorek bude silný určitě také maďarský výběr, který má ve svých řadách Zsófii  KOVÁCS, pátou gymnastku víceboje a účastnici finále na bradelech a kladině letošní soutěže EYOF 2015 a finalistku víceboje z MEJ 2014 (19. místo).

Velkou neznámou je složení čínskéh družstva juniorek, kde se objevují neznáma jména, ale není pochyb o tom, že Číňanky budou v Liberci bojovat o vítězství s družstvem Velké Británie.

Základ českých "áčkových" týmů tvoří účastníci letošní soutěže EYOF (junioři: František ČERNÝ, Martin ĎÁSEK, a Jakub ŠVEHLÍK, juniorky: Aneta HOLASOVÁ, Lucie JIŘÍKOVÁ, Vendula MĚRKOVÁ) doplněný o závodníky a závodnice s předpokladem startu na MEJ ve švýcarsekm Bernu v příštím roce.

SLOŽENÍ REPREZENTAČNÍCH VÝBĚRŮ ČR 

Na letošním ročníku svou účast přislíbila také legenda československé sportovní gymnastiky Věra Čáslavská.

Vstupné: 50,- Kč, do 140 cm vstup volný

 

PROGRAM ZÁVOD OH NADĚJÍ 2015:

JUNIOŘI:

1. SLED (začátek závodu 09.15 hod)

ČESKÁ REPUBLIKA 2 (5), FINSKO (6), POLSKO (6), USA (6)

2. SLED (začátek závodu 12.15 hod)

ČESKÁ REPUBLIKA 1 (5+1), ČÍNA (6), FRANCIE (6), MAĎARSKO (6),  NĚMECKO (6), VELKÁ BRITÁNIE (6)

JUNIORKY:

1. SLED (začátek závodu 15.45 hod)

ARGENTINA (6), ČESKÁ REPUBLIKA 2 (6+1), IZRAEL (3), JIŽNÍ AFRIKA (5), NIZOZEMSKO (1), RAKOUSKO (2)

2. SLED (začátek závodu 18.15 hod)

ČESKÁ REPUBLIKA 1 (6), ČÍNA (6), MAĎARSKO (6), SLOVINSKO (6), VELKÁ BRITÁNIE (6)