Konečně: Díky, trenére zná letošní Top 30!

Unikátní sportovně-společenská akce Díky, trenére zná finální výběr pro Top 30. Od 25. ledna mohli svěřenci trenérů, jejich rodiče a sportovní nadšenci nominovat své oblíbené trenéry. V červnu se vše uzavřelo a organizátoři společně s odborníky z jednotlivých sportovních svazů posuzovali nominované trenéry.

„Četli jsme i příspěvky od lidí, kteří nominovali své oblíbené trenéry. Bylo nádherné sledovat, jak si cení práce trenérů. O tom vlastně je celá akce,“ prohlásil Petr Rydl, hlavní organizátor Díky, trenére, kterou podporuje přes 30 sportovních svazů a mnoho slavných osobností. Největší počet trenérů je z fotbalu (25%), následují lední hokej (10%), basketbal (10%) a házená (6%).

Top 30 trenérů bylo vybráno na základě vyplněného dotazníku, jejich statistické zpracování a analýzu uskutečnila IPSOS, největší agentura výzkumu trhu a veřejného mínění v České republice. Vybranou společnost trenérů čekají do poloviny září návštěvy komisařů a týmu Díky, trenére. Ti se podívají, jak pracují s dětmi. Po pečlivém zkoumání pošlou do třetího kola soutěže 10 trenérů, z nichž odborná porota vybere Trenéra mládeže 2016.

Vítěz obdrží pro sebe a svého svěřence pobyt v jednom z prestižních světových tréninkových center v hodnotě 50 000 korun. Navíc jeho klub či oddíl dostane přilepšení 50 000 korun na přípravu dětí. Druhý nejlepší trenér v celkovém pořadí obdrží od pořadatele 25 tisíc korun na zahraniční stáž dle vlastního výběru a stejnou částku pro jeho sportovní klub na práci s dětmi. Třetí nejlepší trenér dostane od pořadatele soutěže 25 tisíc korun na zahraniční stáž dle vlastního výběru.

Za sportovní gymnastiku se dostala do Top 30 - Gabriela Hynek (GK Vítkovice)

Za úspěch považuji to, pokud dítě získá kladný vztah ke sportu. K jakémukoliv sportu. Vím, že u gymnastiky nezůstane, protože je to neskutečně náročný sport, který fyzicky i psychicky zvládne jen pár jedinců. Jsem ale ráda, když se časem věnují něčemu jinému a za mnou přijdou s poděkováním, že jsem jim dala ten nejlepší sportovní základ. Protože sportovní gymnastika je tak všestranná, že z ní lze odejít prakticky kamkoliv, mimo míčové sporty :)

V Loňském roce se naše trenérka Ivana Křistelová umístila celorepublikově na celkovém 2. místě.