Losování pořadí týmů pro nadcházející ME TeamGym proběhlo tuto sobotu (6.8.) v konferenčním sále hotelu Habakuk v Mariboru. Vlastnímu oficiálnímu aktu předcházela krátká tisková konference za účasti Ivana Levaka, předsedy gymnastické federace Slovinska, Pera Sjöstranda, předsedy technické komise TeamGym UEG a Klemena Bedenika šéfa organizačního výboru mistrovství. Novináři byli informováni o přípravách na ME, o TeamGym jako o novém rozvíjejícím se sportu, o slovinském národním týmu.

Na samotné losování čekali netrpělivě i trenéři a závodníci naší národní reprezentace, která finišuje více než roční přípravu na největší událost, kterou TeamGym nabízí - Mistrovství Evropy. První na řadě byla kategorie Junior Mix losovaná českým zástupcem v komisi UEG Petrem Grygou. Pak následovala kategorie Junior Women, kde Heli Lemmetty z Finska vylosovala našim děvčatům startovní číslo 1.  Po kategorii Junior Men přišla očekávaná Senior Mix, kde Keith Hughes z Velké Británie přiřkl našim borcům startovní číslo 4.

Oba národní týmy mohou být myslím s losem spokojeni, neboť zahájí své vystoupení na ME na pohybové skladbě, nasají atmosféru a mohou se pak již plně koncentrovat na náročné výkony na tumblingu a trampolíně! Věřme, že tento los přinese našim reprezentantkám a reprezentantům štěstí!

Ing. Petr Gryga, TC TeamGym UEG

 

Záznam z losování je možné zhlédnout na https://www.youtube.com/watch?v=MO6FUpY8-iQ.