Letošního ročníku se zúčastnil rekordní počet závodníků. Představilo se zde více než 600 reprezentantů z 15-ti zemí (AUT, BLR, BUL, EST, GBR, GER, LAT, LTU, MGL, ROU, RUS, CZE, SVK, TUR, UKR). Českou republiku na této soutěži úspěšně reprezentovalo téměř 60 závodnic z celkem 5-ti českých klubů.
 
 
V nejsledovanější kategorii žen jednotlivkyň soutěžilo z ČR 6 závodnic, z nichž  nejlépe podle předpokladů v kvalifikaci skončily Monika Geržová z ASC Zlín, která postupovala do finále z prvního místa a hned za ní z místa druhého postoupila do finále Kristýna Bernátová z klubu Sport Aerobic Liberec. Ve finále se Kristýně Bernátové podařila závodní sestava na jedničku a stala se vítězkou letošního Slovak Aerobic Open. Monika Geržová po větší chybě obsadila ve finále 8.místo. Umístění dalších českých závodnic:  12. Veronika Hunková, 20. Šárka Dousková, 21. Petra Kuřilová a 23. Michaela Petáková.
 
V kategorii seniorských trojic získala stříbrnou medaili trojice ve složení Kateřina Hortová, Lucie Vidláková (obě VSK VUT Brno)a Monika Geržová (ASC Zlín). Tato trojice, stejně jako Monika Geržová a Kristýna Bernátová v kategorii jednotůivkyň, bude ČR reprezentovat na červnovém Mistrovství světa v Mexiku. V kategorii seniorských step týmů reprezentoval ČR liberecký tým, který obsadil v zahraniční konkurenci 5. místo.

V juniorské kategorii (Age Group 2)dopadla Česká republika také velmi dobře, což je dobré zpráva vzhledem k blížícímu se Mistrovstvé světa. V kategorii jednotlivkyň se do finále z 5. místa probojovala Barbora Karlíková z ASC Zlín a o příčku za ní postupovala se ztrátou 0,100 b. Aneta Chlumská ze Sport Aerobic Liberec. Ve finále pak Aneta Chlumská předvedla skvělý sportovní výkon a se známkou 18,650 b. získala bronz. Barbora Karlíková obsadila 7.místo. Umístění dalších startujících českých juniorek: byla 11. Tereza Pekárková, 13. Adriena Štolová a 21. Kateřina Bielená.
 
V kategorii trojic postoupily do finále obě české trojice. Trojice ASC Zlín postupovala do finále ze skvělého třetího místa a trojice Sport Aerobicu Liberec z místa pátého. Finálový boj dopadl lépe pro liberecké. Aneta Chlumská, Markéta Fléglová a Barbora Dvořáková tak vybojovaly stříbro a zlínský tým ve složení Tereza Pekárková, Martina Nedbálková a Barbora Trombíková obhájil bronz z kvalifikačních bojů. Další juniorskou bronzovou medaili získala také skupina z ASC Zlín ve složení Tereza Pekárková, Martina Nedbálková, Barbora Trombíková, Barbora Karlíková a Kateřina Bielená. Na 4. místě skončila skupina z Liberce ve složení Aneta Chlumská, Markéta Fléglová, Barbora Dvořáková, Tereza Korábová a Jana Štolbová. V kategorii dance aerobiku se liberecké závodnice umístily na 5.místě.

Mezi 58 jednotlivkyněmi v kategorii starších žákyň (Age Group 1) postoupila do finále a nejlépe se z ČR umístila na výborném 8.místě Simona Vykoukalová z Liberce. Simona ale bohužel nezvládla finálový souboj a po nedokončení své sestavy obsadila ve finále 10. místo. V kvalifikaci obsadily Češky Johana Hořáková 16. místo, Sabina Drapáková 23. místo, Denisa Valová 25. místo, Michaela Bětíková 27. místo a Markéta Kosejková 47. místo. 
 
V kategorii trojic soutěžilo celkem 18 týmů. Do finále se ze 7. místa probojovala liberecká trojice Simona Vykoukalová, Sabina Drapáková a Markéta Kosejková, které ve finále ještě poskočily o jednu příčku výše na 6.místo. Trojice ASC Zlín Michaela Bětíková, Tereza Otevřelová a Denisa Valová obsadila v kvalifikaci 11. místo. První medaili v kategorii starších žákyň získala liberecká skupina, která obsadila bronzovou příčku. Na 7. místě byl tým ASC Zlín. Druhou medaili, tentokrát stříbrnou získal liberecký dance aerobik tým. Dance tým z ASC Zlín obsadil 6. místo a dance tým TJ Sokol Kampa Praha obsadil 7. místo.
 
Kategorie mladších žákyň (ND) bohužel skončila pro Českou republiku medailově naprázdno.  Konkurence závodnic z Bulharska, Maďarska, Rumunska a Ukrajiny byla opravdu vysoká. V jednotlivkyních soutěžilo 65 závodnic. Nejlepšího českého umístění n dosáhla Kateřina Brožová z Pro Fitness Praha, které obsadila 9. místo. Denisa Kratochvílová z VSK VUT Brno se umístila na 11. příčce a třetí nejlepší českou závodnici byla na 17.místě liberecká Sabina Vykoukalová. Mezi 26 trojicemi opět nejlépe dopadly závodnice z Pro Fitness Praha, které obsadily 10. místo a hned za nimi na 11.místě byla trojice  TJ Sokol Kampa Praha. Liberecká trojice skončila ve výsledkové listině na 19. místě. V kategorii skupin pak z reprezentantů ČR nejlépe dopadla skupina TJ Sokol Kampa Praha, jeiž výkon stačil na 9. místo. Hned za tutou skupinou byla skupina Pro Fitness Praha.
 
 
-bs-