V kategorii jednotlivkyň nastoupila Barbora Karlíková, která za svou sestavu obdržela od rozhodčích známku 18,850 b., což stačilo mezi 34 závodnicemi na konečnou 19. příčku.

V kategorii trojic nastoupily za Českou republiku Kristýna Bernátová, Dita Hanzalová a Tereza Kudláčková. Naše trojice svým dynamickým a precizním výkonem zaujala určitě nejen publikum v Národní gymnastické aréně, ale také i rozhodčí. Bohužel však přišel v sestavě viditelný nezdar ve "zvedačce", který stal naše děvčata umístění uzavírající první desítku. Se známkou 18,966 b. obsadily 14. místo.

Určité naděje vkládala česká výprava do soutěže skupin, kde nastoupily Češky ve složení Kristýna Bernátová, Dita Hanzalová, Barbora Karlíková, Tereza Kočová a Tereza Kudláčková. Bohužel se nezdar děvčat startujících v soutěži trojic promítl i do vystoupení v soutěži skupin a se známkou 18,972 b. (10. místo) zaostala česká "grupa" o 0,200 b. za branami zítřejšího osmičlenného finále. Věřme v reparát na Evropských hrách, které proběhnou poslední červnový týden v Minsku (BEL).

Detailní výsledky dnešních kvalifikace seniorkých kategorií naleznete níže: