Mistrovství České republiky v akrobatické gymnastice s mezinárodní účastí 2019

9. listopadu se v hale TJ Bohemians ve Slovenské ulici v Praze 10 konalo 18. mistrovství České republiky v Akrobatické gymnastice.

Již tradičně byl i letos závod pořádán s mezinárodní účastní. Zúčastnilo se 234 závodníků z 6ti Evropských států a 23 akrobatických klubů.

Letos poprvé se nám představily také 3 české kluby registrované na České gymnastické federaci. Ve srovnání s okolními státy je to stále zanedbatelné množství, ale věříme, že do budoucna klubů ještě přibude. 

Závodilo se ve třech soutěžních kategoriích:

Youth – kategorie mládeže (do 15ti let)

Age group 11-16 let – kategorie ve věku 11-16 let

Master class – mistrovská kategorie

Závod se konal za podpory městské části Praha 10 a České gymnastické federace, která zajištuje perfektní výsledkový servis. Na závod se přišel podívat i její předseda Roman Slavík.

Z českých reprezentantů vybojovali titul mistrů České republiky pouze zástupci domácího oddílu TJ Bohemians Praha.

V kategorii mládeže:

Páry – Diana Didenko a Tereza Bernreiterová, celkově 10. místo

Trojice – Andrea Vorlíčková, Lara Ilčišinová, Kateřina Nováková, celkově 11. místo

V kategorii Age group 11-16 let:

Páry – Michal Frank, Tomáš Hrubý, mužský pár zároveň v této kategorii zvítězil. Před 14ti dny (24.-27.10. ) se kluci zúčastnili mistrovství Evropy v Izraelském Holonu, kde po dvou povedených předvedených sestavách (statické a dynamické) obsadili redukované 9. místo a jen o kousek jim unikl start ve finálové osmičce.

Trojice – Šárka Nováková, Anna Hamříková, Lucie Neuschlová, ženská trojice v této kategorii i zvítězila a tím perfektně zastoupila trojice dívek z letošního plakátu (Brablecová, Haburová, Nováková), které se také měly aktivně účastnit Mistrovstvi Evropy v kategorii Age group 11-16 let. Bohužel byl ale jedné z nich týden před závodem odoperován zánět slepého střeva, a tak děvčata nakonec odjela pouze sbírat inspiraci a zkušenosti, které doufáme zhodnotí v příštím roce. 

V mistrovské kategorii jsme letos české zastoupení bohužel neměli. V kategorii ženských i smíšených párů zvítězili zástupci polského klubu UKS AS Zielona Góra, v kategorii trojic zvítězila opět děvčata z Polska, tentokrát z klubu KAS Rzesow.

Závod se vydařil také po organizační stránce. Všichni účastníci dostali drobný upomínkový předmět a diplom. Ve vestibulu haly bylo možné zakoupit trička a mikiny s logem závodu.

Děkuje za finanční podporu Praze 10, firmě Audiolight a ADOP.

 

TV reportáž:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10103510226-sport-v-regionech/219471290031056-m-cr-v-akrobaticke-gymnastice-praha/


Foto galerie:

https://www.picdrop.de/gymcamp/eR8Fg9VS2R

 

Anna Malá

Předsedkyně TK AG