Kniha PARKOUR4U aneb Příručka pro začínající traceury vyšla v Plzni v roce 2019 a je určena především úplným začátečníkům a mírně pokročilým tracerům a runnerům.

Knihu společně napsali Roman Pešír a Richard Beneš, známý plzeňský traceur a trenér parkouru. Vydavatelem publikace, která je svého druhu v České republice teprve třetí v pořadí, je organizace Akademie volnočasových a vzdělávacích aktivit, z. ú., která v Plzni pořádá od roku 2015 parkourové kroužky pro děti a mládež pod značkou Parkour Academy Plzeň.

Kniha obsahuje jednak kapitoly věnující se historii a vývoji parkouru ve světě a v České republice, jeho filozofii, dále popis základních parkourových dovedností a zejména návody na správné provedení nejznámějších a nejčastěji používaných parkourových a freerunningových technik (tutoriály). Publikace je ojedinělá svým multimediálním pojetím, které spočívá v propojení psaného textu doprovázeného atraktivními fotografiemi s výukovými videi použitím QR kódu. Názorná fotodokumentace a videa mohou být vhodnou pomůckou pro trenéry i pro zájemce o parkour z řad široké veřejnosti.

Knihu #PARKOUR4U je možné si zakoupit buď na e-shopu https://avva.cz/eshop/ nebo v Plzni v kamenné prodejně Knihkupectví Valhalla na adrese: Prešovská 20, Plzeň, 301 50 nebo v indoor halách In Motion Academy v Praze, Brně a Plzni.