I přes současnou pandemickou situaci v Evropě pokračují přípravy na Mistrovství Evropy ve skocích na trampolíně, které proběhne v ruském Soči 29.4.-2.5.2021.

To se do letošního roku posunulo náhradou za loňské mistrovsví plánované do Gothenburgu ve Švédsku, které bylo po vypuknutí epidemie Covid-19 nejprve zrušeno a následně odloženo na rok 2021 do Ruska.

Podle zveřejněných přihlášek se na Seniorské a Juniorské mistrovství Evropy na trampolíně, dvojité malé trampolíně a tumblingu 2021 přihlásilo celkem 189 seniorů a 236 juniorů z 26 zemí.

Přihlášeni jsou i čeští trampolinisté, kteří s výjimkou schválenou Národní sportovní agenturou a Ministerstvem zdravotnictví a za přísných hygienicko-epidemiologických opatření absolvovali ještě před termínem přihlášky kontrolní a nominační závod. (odkaz na akci na stránce ČGF https://www.gymfed.cz/kalendar/detail/2085).

Závod proběhl ve formátu, kdy závodníci i synchronní páry cvičí 3 první sestavy a 3 volné sestavy a vždy dvě lepší se počítají do výsledku. Pro výborný výsledek tak musí prokázat opakovaně výkonnost a stabilitu ve většině svých sestav.

V jednotlivých kategoriích se nejvíce dařilo Michaele Juříčkové (TJ Rožnov pod Radhoštěm), Maxi Křivancovi (Sokol Kampa), Adamu Sültovi (Sokol Kampa) a synchronním dvojicím Anetě Hrudové s Annou Tyllerovou (Trampolíny Liberec / Sokol Kampa) a Maxovi Křivancovi s Lukášem Kubíkem (Sokol Kampa).

Online výsledky ze závodu jsou k dispozici na stránce zpracovatele výsledků Trampolinescore (https://www.trampolinescore.com/event/217xYnxJ3K8l_) a videa na https://www.trampolinescore.com/event/217xYnxJ3K8l_/live.

Po kontrolním a nominačním závodě a s přihlédnutím i k výjimečným výkonům v předcházejících soutěžích tvoří české družstvo pro letošní mistrovství Evropy Matyáš Novák, Max Křivanec, Lukáš Kubík, Oliver Červinka a Anna Tyllerová (všichni Sokol Kampa) a Aneta Hrudová (Trampolíny Liberec) a Michaela Juříčková (TJ Rožnov pod Radhoštěm).

I když je možné očekávat, že se mistrovství Evropy ve skocích na trampolíně nakonec zúčastní méně zemí a méně sportovců, přejeme našim trampolinistům i jejich trenérům, aby měli možnost předvést v Rusku své nejlepší výkony a zúročili svoji dlouhodobou náročnou přípravu.