Dnes odpoledne od 15.00 hodin začíná ve slovinském Koperu v Aréně Bonifika kvalifikací FIG World Challenge Cup ve sportovní gymnastice mužů a žen.

Dnes jsou na programu kvalifikační soutěže mužů na prostnýcjh, koni našíř a kruzích a kvalifikační soutěže žen na přeskoku a bradlech. Kvalifikační soutěže na zbývajících nářadích proběhnou zítra odpoledne rovněž od 15.00 hodin. Finále na jednotlivých nářadích je na programu v sobotu 5.9. a v neděli 6.9. také vždy od 15.00 hodin.

Na předposledním závodu série World Challenge Cup má své zastoupení také česká sportovní gymnastika. Ondřej Kalný (SK Hradčany) se představí dnes na prostných a zítra odpoledne na přeskoku. Ondra má ambice probojovat se do finále alespoň na jedno z jeho dvou nejsilnějších nářadí. Společnost mu v Koperu dělají Radomír Sliž (TJ TŽ Třinec), jenž se představí dnes na koni našíř a osmnáctiletý "benjamínek" mezi seniory Jonáš Běhal (T.J. Sokol Brno), který bude zítra v podvečer bojovat o co nejlepší umístění na svém nejoblíbenějším nářadí, hrazdě.  

Českou ženskou sportovní gymnastiku budou reprezentovat Daniel Hálová (T.J. Sokol Kampa), které se představí v Aréně Bonifika na všech čtyřech nářádích a Lucie Zahrádníčková (T.J. Sokol Kampa), pro kterou je to její reprezentační premiéra v seniorské kategorii a rovnou na závodu série Světového poháru. Lucie nahradila původně přihlášenou Sabinu Hálovou, starší sestru Daniely, která má v tuto dobu školní povinnosti. Lucie Zahradníčková bude usilovat o co nejlepší umístění na bradlech a na kladině.

STARTOVNÍ LISTINA

Soutěže můžete sledovat živě na webu Slovinské gymnastické federace