Po roce je tu opět největší aerobik akce v ČR v kalendáři FIG. Do Prahy dorazili závodníci z 11 zemí. Poděkování patří i Magistrátu hlavní města Praha a Národní sportovní agentiuře za finanční podporu.

Gymnastický aerobik má svou novou královnu. Pomyslnou královnou českého gymnastického aerobiku pro rok 2022 se stala závodnice klubu Corridoor, Sabina Drapáková. Stříbrná skončila Sabina Juránková a trojlístek na stupních vítězů doplnila Veronika Vomáčková. Tyto tři nejúspěšnější závodnice gymnastického aerobiku navíc tvoří i závodní trio. Zlatá medaile na MČR je nominovala na mezinárodní závod Czech Aerobic Open, kde skončily na skvělém třetím místě. Obě Sabiny navíc postoupily do mezinárodního finále Czech Aerobic Open, a to ze 4. a 5. místa. Ve finále si obě závodnice výrazně polepšily a pořadí si prohodily. Sabina Juránková se svou sestavou vystoupala na stříbrnou příčku. Sabina Drapáková si odvezla bronz. Šanci se poprat na mezinárodním poli potvrdil i český tým v kategorii group – tedy pětičlenná skupina. Tým Corridoor závodil ve složení Sabina Drapáková, Sabina Juránková, Veronika Vomáčková, Zuzana Němcová a hostující Kateřina Paulíková ze Sport aerobik Liberec.  

Výrazného úspěchu dosáhly i závodnice juniorské kategorie. Nová mistryně ČR Anna Klepáčková z SK Professional Znojmo, se neztratila ani na mezinárodním poli a v silné konkurenci vybojovala bronz. Ke zlatu jí chybělo porazit jen závodnici z Azerbajdžánu a Bulharska a to pouze o pouhých 0,15 bodů. Mistryněmi České republiky pro rok 2022 v kategorii juniorských trojic se staly závodnice klubu Sport studio J&A Plzeň, Kubecová, Linhartová a Tesařová. I jim se na mezinárodním závodě Czech aerobic Open podařilo vyšplhat na třetí příčku. Mezi juniorskými grupami si nejlépe vedlo závodnicím z A - styl Liberec ve složení Fabiková, Dvořáková, Wienerová, Volhejnová a Jakubcová.  

Mistryní České republiky ve starších žákyních se stala Veronika Uchytilová ze Sport Aerobic Liberec. Veronika, společně se závodnicemi z klubu Corridoor Blechovou a Školovou, získala titul mistryň také v soutěži trojic. V groupové sestavě se mistryněmi ČR stala pětice děvčat z klubu A-styl Liberec – Černohorská, Hádková, Smatanová, Cibulková a Passianová. Zmíněné české skupinové sestavy získaly bronzové umístění v nedělním mezinárodním finále.  

V kategorii mladších žákyň se mistryní České republiky stala Kořínková Nikola z SK Aerobic-Professional Znojmo. Trojice děvčat ze stejného klubu, Kořínková, Křenecká a Matoušková, získala zlato i v závodě trojic, navíc se jim povedlo vybojovat bronz v mezinárodní konkurenci, kde před nimi na stupních vítězů stáli pouze závodníci z Bulharska. Zlato z MČR ve skupinové soutěži pětic putovalo do klubu A-styl Liberec, konkrétně děvčatům Bušková, Jínová, Valentová, Hegrová a Karbanová.  

Již tradičně bývá součástí i závod budoucí generace, tedy nejmladších závodnic, a to ve věku 6-8 let. V individuálním závodě vyhrála titul mistryně ČR Laura Zvěřinová z klubu A-styl Liberec. Hned za Laurou byla úspěšná děvčata z klubu BK Otrokovice – Volková a Vaculová. Společně s Endrychovou a Imrichovou získala Zvěřinová zlato v závodě trojic. 

Gratulujeme všem závodníkům a těšíme se na další úspěchy na české, ale i mezinárodní scéně.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Závod začíná v pátek 8.4. a finále proběhne v neděli 10.4.

ON-.LINE STREAMING WWW.GYMTV.CZ

VÝSLEDKY (RESULTS) naleznete zde: https://www.gymfed.cz/1174-czech-aerobic-open-2022.html

Výsledky Mistrovství ČR