Dnes večer začala na Andrově stadionu v Olomouci zahajovacím ceremoniálem 10. letní edice Olympiáda dětí a mládeže, kterou letos pořádá Olomoucký kraj. Do konce června bude bojovat  3539 sportovců ze 14 krajů o medaile v celkem 20 sportech v 73 disciplínách.

O 14 sad medailí budou bojovat také sportovní gymnastky a sportovní gymnasté ve specializované gymnastické tělocvičně při ZŠ Melantchova v Prostějově.

Soutěže ve sportovní gymnastice zahájí v pondělí 27. června od 13.00 hodin dívky, které budou bojovat o medaile v soutěži družstev a ve víceboji jednotliivkyň. Tento závod je také kvalifikací pro finále jednotlivkyň na jednotlivých nářadích. V závodě bude startovat 13 kompletních čtyřčlenných krajských družstev a 1 závodnice Kraje Vysočina.

Soutěž družstev chlapců a jednotlivců ve víceboji začíná v úterý 28. čeervna rovněž od 13.00 hodin. Stejně jako v případě dívek je tento závod také kvalifikací pro středeční finále jednotlivců na jednotlivých nářadích. Do závodu družstev chlapců vyslalo své zástupce 11 krajů. Chybět budou zástupci Ústeckého kraje, Pardubické kraje a Kraje Vysočina.

Finále dívek a chlapců na jednotlivých nářadích začíná ve středu 29. června od 13.00 hodin.   

Z průběhu všech gymnastických soutěží zajišťuje tým České gymnastcké federace on-line přenosy, které můžete sledovat na gymnastickém kanálu WWW.GYMTV.CZ a na oficiálním webu ODM 2022  

Přímé přenosy ze soutěží ve sportovní gymnastice bude vysílat také ČT sport a ČT sport Pus. 

Na ČT Sport budou vysílány příme vstupy komentované Miroslvem Langrem v pondělí 27. června ze soutěže dívek ve 13.25 hodin (i. sled) a v 16.00 hodin (II. sled) a ve středu 29. června přímý vstup z finále na jednotlivých nářadích dívek a chlapců  od 13.00 hodina a záznam v 16.20 hodin. 

 

ČASOVÝ PROGRAM

STARTOVNÍ LISTINA      

VÝSLEDKY

OFICIÁLNÍ WEB ODM 2022