AUTOR ČT sport

Adéla Měrková získala bronz na MS v parkouru. Historicky první MS v parkouru se po dvouletém odkladu konalo o víkendu v Tokiu. V nedělním programu se do něj úspěšně zapojila i Adéla Měrková a vybojovala pro Česko první medaili.

Česká reprezentantka byla v konečném hodnocení bodově odměněna za obtížně zvolenou a skvěle zvládnutou sestavu. "Dva týdny před závodem jsem trénovala obtížný trik, který jsem zařadila hned na začátek svého runu a který se mi povedl, takže bych v soutěži nic těžšího nemohla předvést," uvedla.

Měrková získala za svůj výkon ve finále 24,5 bodu. Na druhou domácí Japonku Jamamotovou jí chybělo půl bodu. S 27 body soutěž ovládla Mexičanka Buciová.

V soutěži freestylu se objevila i Vendula Měrková, která však neprošla do finále a skončila desátá.

Další česká zástupkyně Bára Krčmářová startující v disciplíně na rychlost se kvalifikovala do sobotního semifinále, ale z něho se jí nepodařilo postoupit a obsadila konečné 9. místo.

Mezi muži ve stejné disciplíně probíhající již v sobotu zvítězil Kyrsanidis z Řecka se ziskem 26 bodů před druhým Číňanem Tengem (25,5) a třetím Italem Rizzim (24,5). V mužské disciplíně na rychlost triumfoval Ukrajinec Kolmakov s časem 25,25 vteřin před Italem Consolinim (25,84) a van Schingenem z Nizozemska (26,37).

ZDROJ ČT sport, olympics.com


Zdroj:https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/ostatni/merkova-vybojovala-prvni-ceskou-medaili-na-ms-v-parkouru/634ea96cafe18939c9dd6bd8