Dvojitá malá trampolína / double mini-tramp / DMT z rodiny trampolínových disciplín se poprvé představila při „Závodě nadějí ve skocích na DMT“ 4.6.2023 v Liberci. 

Do rodiny trampolínových disciplín patří skoky na trampolíně jednotlivců, synchronních dvojic, DMT a tumbling (cvičení na akrobatickém pásu). Všechny trampolínové disciplíny společně soutěží na mistrovstvích světa a Evropy, skoky na trampolíně jednotlivců jsou zařazeny do programu Olympijských her a DMT a tumbling do programu Světových her (druhá největší multisportovní akce po Olymijských hrách. 

V historicky prvním závodě na DMT startovalo 30 závodníků ze 6 oddílů (TJ AVIA Čakovice, Sokol Dvůr Králové nad Labem, Sokol Kampa, Trampolíny Košice (SVK), Trampolíny Liberec a Trampolíny Litoměřice). 

Vítězové jednotlivých kategorií:

  • Žactvo - Adam Ondrášek (LBC)
  • Juniorky - Adéla Žirovnická (KAM)
  • Junioři - Antonín Šebánek (LBC)
  • Ženy - Anna Tyllerová (KAM)
  • Muži - Lukáš Kubík (KAM). 

Fota a úplné výsledky najdete pod článkem. 

Vybraná videa na YouTube zde:

V současné době jsou double mini-trampolíny už ve 3 trampolínových oddílech (KAM, LBC, ROŽ) a brzy k nim přibyde čtvrtý (ČAK). Pro naše oddíly jsme už uspořádali 2 semináře „Začínáme s DMT“ a 3 workshopy. 

Další soutěže na DMT proběhnou v 2. pololetí 2023, sledujte kalendář na stránce ČGF https://www.gymfed.cz/kalendar/?sport=TR

Pokud máte zájem přidat se k nám do skupiny DMT nadšenců a průkopníků, kontaktujte nás na trampoliny@gymfed.cz. V případě dostatečného počtu zájemců vám pak budeme moci nabídnout další seminář „Začínáme s DMT“, případně přípravný workshop.