Český reprezentační výběr mládeže ve věku 11 - 21let se zúčastnil světového závodu věkových skupin, který se tradičně  koná po Mistrovstvích světa. Zastoupení má ČR kategoriích jednotlivců a synchronních dvojic. Dalšími soutěžními disciplínami jsou tzv.double-mini tramp a tumbling - akrobatická dráha. 

Závod se konal ve skvěle připravené aréně, kde oponu pozadí  tvořily dominanty Petrohradu. 

Soutěží se zúčastnili závodníci ze 43 států světa, což slibovalo vysokou výkonnostní úroveň. 

Pro většinu českých závodníků to byl vůbec první start na tak významné soutěži a s potěšením můžeme konstatovat, že si odvezli nejen nové zkušenosti, ale také jiný pohled na svou vlastní výkonnost a trénink. 

Celkové výsledky a videa z WAG 2018 najdete na tomto odkazu

https://sporttech.io/events/d0968aaa-c6fb-4103-4989-26a1c5a5a7cf/ovs/event/TRA 

Prvním soutěžním dnem byl čtvrtek 15.11., který začal slavnostním zahájením  a závodem jednotlivců  11 - 12 let a synchronních dvojic 17 -21. 

Lukáš Kubík  zvládl svou kvalifikaci bez většího zaváhání a skončil na 42 místě. Bude muset zapracovat na provedení  svých sestav, aby byl příště s umístěním více spokojen. 

Oliver Červinka se umístil 38mý. Také on se bude muset v tréninku více zaměřit na technické provedení sestav.

Mezi dívkami 11 - 12let měla ČR 2 závodnice. Michaela Juříčková  zvládla velmi dobře svůj závod a podařilo se jí probojovat do první poloviny startovního pole na 26.místo. Apolena Švábíková bohužel neměla štěstí a volnou sestavu nedokončila. 

Synchronní pár Karolína Sikorová - Denisa Lichtágová si vybral smůlu za všechny účastníky. V kvalifikaci se díky obrovskému  hluku z řad diváků neslyšely a bohužel nezačaly stejně, což znamenalo při jediné sestavě ztracené šance na finále, které bylo v jejich silách. Bohužel jim rozhodčí dle pravidel nepovolili opakovaný pokus. Stejná situace se stala i následující den, avšak tam rozhodčí opakovaný pokus povolili. 

Pátek 16.11. soutěžili jednotlivci 13-14let a 12-12 synchronní dvojice.

Velmi dobře si vedl Matyáš Novák, ketrý se 32.místem probojoval to lepší poloviny startujích. Max Křivanec zvládl sestavy dle svých možností a stačilo to na 50.místo z 65startujících.

Mezi dívkami 13-14 soutěžila Barbora Ryšavá, která začala krásnou první sestavou.

I v náročné volné sestavě si zpočátku vedla skvěle, ale dohnala ji nervozita. Díky chybě se pak propadla na 41. místo, což si oplakala 

Slzy se nevyhnuly ani synchronnímu páru M. Juříčková - A. Švábíková, který svou jedinou kvalifikační sestavu zvládl celou a skončil na slušném 11.místě, ale chybou v předposledním prvku  se připravil o možnost  finálové účasti.

V sobotu 17.11. závodila v individuální kategorii 15-16 let  pouze Šárka Korbelová, která předvedla slušný výkon  a ve velmi silné konkurenci obsadila 43.místo 

Synchronní pár Červninka-Novák v kategorii 13-14let svou kvalifikační sestavu sice zvládli, ale stačilo to na 19místo. Výkonnost v této kategorii je velmi vysoká. 

Neděle 18.11. byla posledním soutěžním dnem. ČR měla svou zástupkyni pouze v kategorii dívek 17-21. Denisa Lichtágová předvedla svůj nejlepší výkon v sezóně a zařadila se do lepší poloviny závodnic, a to na 25.místo. 

V závěru lze konstatovat, že je pozitivní zúčastnit se tak velkolepé akce, jako byl uplynulý 26 světový závod věkových skupin v Petrohradu, kde si mohou závodníci změřit síly se svými vrstevníky a vidět, jak trénují ti, kteří jsou ve výsledcích lepší. Každá taková zkušenost může mladé sportovce posunout dál.