Česká výprava odcestovala minulou sobotu do švýcarské Basileji na Mistrovství Evropy. Aneta Holasová bojovala v ženské kategorii, v mužské nastoupili David Jessen a Ondřej Kalný. Po dvou dnech tréninků v rozcvičovací hale si závodníci vyzkoušeli atmosféru krásné závodní haly na pódiovém tréninku a poté již následovala kvalifikace a finálové bloky.

Aneta předvedla velice solidní výkony a závodem prošla bez pádů. Jako závěrečné nářadí ji čekala bradla, kde se vypořádala s malým zaváháním a víceboj dokončila na 39. místě se 49,298 body.

Ondřej Kalný nastoupil na prostných a na přeskoku. Do svých sestav zařadil nové cviky, které se mu podařilo zvládnout a do dalších závodů bude pracovat na zdokonalování jejich provedení. Za sestavu na prostných dostal od rozhodčích 13,533 bodů a skončil na 44. místě. Na přeskoku obsadil 13. místo se 14,366 body, kdy ho od finálové osmičky dělily 2 desetiny.

David Jessen prošel bez zaváhání všechna nářadí víceboje a s čistým provedením a známkou 80,289 bodů obsadil 16. místo a vybojoval si tak postup do finále šestibojařů. Jeho výsledek byl nejlepším výsledkem českého sportovního gymnasty ve víceboji za posledních 15 let! Ve finálových bojích se mu podařilo začvičit opět stabilně všechna nářadí až na pád na koni na šíř. Technické provedení sestav bylo o něco horší než v kvalifikaci. Od rozhodčích obdržel v součtu známku 77,741 bodů, která ve finále víceboje mužů stačila na 18. místo.

Děkujeme všem členům výpravy za výbornou reprezentaci a těšíme se na další zážitky ať už přímo z haly nebo alespoň u živých přenosů.

Celou sérii videí z ME v Basileji můžete zhlédnout na našem Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCXb-r6e631bmiNVyaoijsmg