(Mládí vpřed J - Kubík 2x mistrJun/Sen, Juříčková 2x jun) 

V sobotu 18.6. se ve sportovní hale v Dolní Bečvě proběhl boj o mistrovské tituly v kategoriích juniorů a dospělých. Soutěžilo se v jednotlivcích i synchronních dvojicích. 

V kategorii juniorek naplnila očekávání Michaela Juříčková, domácí závodnice z pořádajícího oddílu TJ Rožnov p.R., která s přehledem zvítězila. S tříbodovým odstupem se jako druhá umístila Adéla Žirovnická (Sokol Kampa). Třetí příčku vybojovala třináctiletá Lucie Juříčková (TJ Rožnov p.R.), která v juniorské kategorii začíná.  

Mezi juniory potvrdil pozici české jedničky Lukáš Kubík ze Sokola Kampa a  zaslouženě získal mistrovský titul s náskokem větším než 1,5 bodu. Daniel Heteš (TJ Aero Odolena Voda) zlepšil svůj osobní rekord na 51,170 a získal stříbrnou pozici. Třetí se umístil teprve třináctiletý David Cirkva (Sokol Kmapa). 

Startovní pole synchronních dvojic naplnily pouze juniorky. Mistrovský titul získaly díky parádní synchronnosti a provedení sestav domácí skokanky Michaela a Lucie Juříčkovy, pro které byl společný start na MČR premiérou. Druhé místo si do Prahy odvezly Adéla Žirovnická se Zorou Loskotovou a třetí skončily jejich oddílové kolegyně Dominika Kubelková a Ema Rytířová (Sokol Kampa). 

Mistrovství ČR probíhalo v příjemné atmosféře mimořádné sportovní události, kterou také umocnilo  uvedení zakladatele rožnovského oddílu, pana Jindřicha Kozubka do „Síně slávy České Gymnastické federace“. Ta mu byla udělena za mimořádný přínos v rozvoji skoků na trampolíně v Československu.

Soutěžní odpoledne pak pokračovalo kvalifikacemi dospělých. Za zmínku jistě stojí výkony Michaely Juříčkové (52,530b) a Matyáše Nováka (54,300), kteří v kvalifikaci značně vylepšili své osobní rekordy za volnou sestavu. Mistrovství ČR je jediná soutěž trampolínistů, která umožňuje juniorům start i v kvalifikaci seniorských kategoriích. Proto mohou junioři starší patnácti let poměřit síly se staršími kolegy.

Ve finále žen se pak nejlépe dařilo Denise Lichtágové (Sokol Kampa), která vsadila na pěkné provedení a výšku sestavy, což jí přineslo zisk Mistrovského titulu. Druhá Aneta Hrudová(Trampolíny Liberec) vsadila na sestavu s obtížností o bod vyšší než Lichtágová, avšak to jí stačilo na druhé místo. Bronz si z MČR odvezla Klára Milerová ze Sokola Kampa. Vítězka kvalifikace žen, juniorka Michaela Juříčková zaváhala a ukončila sestavu předčasně a skončila čtvrtá.

Finále mužů bylo nabité zajímavými a vyrovnanými výkony. Nakonec nejlepší sestavu předvedl Lukáš Kubík, patnáctiletý nováček této kategorie. Získal tak svůj druhý individuální mistrovský titul v jednom dni. Druhé místo vybojoval Pavel Věchet (Trampolíny Liberec) a těsně za ním si pro bronz doskákal George Hopfgartner (Sokol Kampa).

Kategorii synchronních dvojic mužů dominoval pár Adam Sült- Matyáš Novák (Sokol Kampa), který s přehledem zvítězil v kvalifikaci i ve finále. Druhé místo putovalo do Liberce a zasloužili se o něj Radek Povýšil s Martinem Noskem. Bronz si z MČR 2022 odvezli Matouš Mráz s Danielem Hetešem (Sokol Kampa, TJ Aero Odolena Voda).  

Kompletní výsledky, foto video najdete na tomto odkazu:

Mistrovství České republiky | trampolineScore

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Již tuto sobotu se uskuteční Mistrovství České republiky ve skocích na trampolíně!

Představí se zde i reprezentanti z letošního ME a další české vycházející hvězdy.

Přijďte se podívat a zafandit nebo sledujte online na www.gymtv.cz

Výsledky budou na: https://www.trampolinescore.com/events

Detail akce: https://www.gymfed.cz/kalendar/detail/2362