V Praze, v Hartigovském Paláci proběhla první tisková konference České gymnastické federace ku příležitosti představení závodu Grand Prix Věry Čáslavské.

Odkaz Věry Čáslavské ožije v brněnské hale TJ Sokol Brno již 12. - 13. 11. 2022 při prvním, unikátním závodě mezinárodního typu pod záštitou České gymnastické federace nesoucí jméno jedné z našich největších sportovních legend v historii. 

Grand Prix Věry Čáslavské je nový mezinárodní závod ve sportovní gymnastice pro juniorské i seniorské kategorie mužů i žen. Jedná se o unikátní závod, který pod záštitou České gymnastické federace vzniká spojením dvou již existujících závodů. Tento závod je součástí kalendáře FIG Mezinárodní gymnastická federace (FIG, francouzsky Fédération Internationale de Gymnastique).

OHC  - Olympic hope‘s cup:

Juniorský závod s dlouholetou tradicí v ČR. Závod pořádaný od roku 2006, na jehož pořádání se v historii vystřídalo několik měst a i název závodu prošel  několika změnami, se v roce 2021 poprvé uskutečnil v Brně. 

Grand Prix de gymnastique Brno:

Jedná se o exhibiční závod smíšených párů s tradicí již přes 25 let. Závod se koná každoročně v Brně, má bohatou účast soutěžících ze zahraničí a u diváků se těší velké oblibě. 

Cílem organizátorů je uspořádat mezinárodní závod ve sportovní gymnastice na nejvyšší úrovni a vytvořit co nejlepší podmínky pro všechny zúčastněné. 

Docílit toho chceme především netradičním formátem samotného závodu, který je kombinací juniorské a seniorské gymnastiky. Tento formát umožní setkání mladých gymnastů na jednom závodě s dospělými. Pro české diváky a fanoušky sportovní gymnastiky, tak chceme vytvořit jedinečný sportovní zážitek. Závod bude oslavou pohybu, sportu a chtěli bychom každoročně tímto významným závodem uctít památku naší nejlepší gymnastky v historii, Věry Čáslavské.

S odkazem Věry Čáslavské bude ČGF pracovat nejen v rámci GP, ale i v dalších projektech, které připravuje s cílem zvýšit členskou základnu a získávat více sportovních úspěchů na mezinárodní scéně. "Vážím si, že jsme navázali spolupráci s potomkem Věry Čáslavské. Je to pro nás velmi významné i vzhledem k tomu, že nyní vedení federace ve spolupráci se sportovci a marketingovými odborníky připravuje dlouhodobou marketingovou strategii." prozradil Martin Vlk, předseda ČGF.

Odkazy na články v médích: